Geri

Yakakent'te çiftçilere tarım aracı eğitimi

Samsun'un Yakakent ilçesinde tarım araçları sürücülerine yönelik, "Tarım Araçları ve Tarım Aletleri Güvenli Kullanım" eğitim semineri verildi.

15:22:49 | 2022-06-15


Haberi Sesli Dinle

2021-2023 Karayolları Trafik Güvenliği Eylem Planı kapsamında Jandarma tarafından ilçeye bağlı Büyükkırık Mahallesi'nde tarım aracı sürücülerine Tarım Araç ve aletlerinin daha güvenli nasıl kullanabilecekleri ve genel trafik kuralları ile trafik güvenliği konusunda eğitim semineri verildi.

Eğitim kapsamında, traktör ve tarım aletlerinin güvenli kullanımı, reflektör kullanmanın önemi ve gerekliliği, rops demiri kullanımının önemi, traktörlerde tepe lambası ve aydınlatma donanımının kullanılması, emniyet kemerinin önemi, araçlarda bulundurulması zorunlu gereçler ve kullanılması, genel trafik kuralları konularında trafik güvenliği konuları işlendi. Çiftçiler eğitimi memnuniyetle karşılarken, Büyükkırık Mahallesi Muhtarı Yılmaz Er, eğitimin verilmesini sağlayan Yakakent Kaymakamı Abdüssamed Kılıç ve İlçe Jandarma Komutanlığı görevlerine teşekkür etti.

Haber: Mustafa KAHYA


yakakentçiftçitarımtarım aracıjandarmaeğitim