Geri

Yakakent'te 'Ata Tohumu' projesi başlıyor

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından 5262 sayılı "Organik Tarım" kanunu kapsamında yürütülen "Organik Tarımın Yaygınlaştırılması ve Kontrolü Projesi" çerçevesinde Yakakent İlçe Tarım Müdürlüğü ve Yakakent Belediyesi'nin katkılarıyla "Organik Siyez Buğday Yetiştiriciliği Projesi" ilçede uygulamaya konuldu.

11:18:33 | 2022-09-15


Haberi Sesli Dinle

Yakakent Belediye Başkanı Hüseyin Kıyma, İlçe Tarım Müdürü Osman Akman ve Ziraat Mühendisi Bayram Erdoğan ile birlikte 1300 rakımlı Büyükkırık Mahallesi'nde yetiştirilen Ata tohumu organik siyez buğdayı projesini hayata geçirmek için sahada incelemelerde bulunarak kırsal mahalle halkını bu konuda bilgilendirdi.

ATA TOHUMU OLARAK BİLİNİYOR
Konuyla ilgili açıklamada bulunan Yakakent Belediye Başkanı Hüseyin Kıyma,
Bir kaç yıldır sürdürdüğümüz organik siyez buğday projemiz doğrultusunda saha incelemelerine ve halk bilgilendirme toplantılarımıza başladık. Ata tohumu olarak bildiğimiz ve diğer buğdaylara nazaran daha yüksek besleyiciliği ile öne çıkan siyez buğdayı son yıllarda organik pazarda yerini alarak ülkemizde ve dünyada aranan kıymetli bir ürün haline geldi. Yakakent Belediyesi olarak bu bilinçle üzerinde çalıştığımız siyez buğdayı için gerekli incelemeler yaptırılmış, üretimini ve popülerliğini arttırmak için markalaşma yolundaki projemizi hayata geçiriyoruz. Bölgemizde yetiştireceğimiz organik siyez buğdayını geçtiğimiz aylarda tamir ve tadilatını yaparak faaliyete geçirdiğimiz su değirmenlerimizde ekmeklik un haline getirerek vatandaşlarımıza besin değeri yüksek ekmek ve diğer unlu mamülleri üretip, satışına başlayacakları bu projenin ilçemize halkına hayırlı olmasını diliyorum" dedi.



AMAÇ, ORGANİK TARIMIN YAYGINLAŞMASI
İlçe Tarım Müdürü Osman Akman da, toptantıda yaptığı konuşmada, "Yapılan bütün çalışmaların amacı; yanlış uygulamalar sonucu kaybolan doğal dengeyi yeniden kurmaya yönelik sentetik ilaç, gübre ve büyüme maddeleri kullanmadan üretim izni verilen girdilerle yapılan, kontrollü ve sertifikalı, insana ve çevreye dost, yasal dayanağı olan alternatif üretim sistemi olan organik (ekolojik-biyolojik) tarımın yaygınlaştırılması ve tüketicilerin güvenilir, sağlıklı ürünler tüketmelerini sağlamaktır" diye konuştu.

Haber: Mustafa KAHYA


YAKAKENTBUĞDAYSİYEZ BUĞDAYyakakent belediyesitarımhüseyin kıyma