Geri

Yakakent'te açık hava sineması nostaljisi yaşanacak

Günümüzde nostalji olarak kalan açık hava sineması Yakakent'te yeniden canlanıyor. Belediye tarafından 10 gün açık hava sinema etkinliği düzenleniyor.

13:53:36 | 2023-07-18


Haberi Sesli Dinle

Yakakent Belediyesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı işbirliği ile 22-31 Temmuz tarihleri arasında ilçe halkına 10 gün boyunca Açık Sineması (Gezen Sinema) nostaljisi yaşatacak. Animasyon, aksiyon, komedi gibi farklı türlerdeki filmler Cumhuriyet Meydanı'nda izleyicilerle buluşacak.

10 gün sürecek sinema etkinliğinde gündüz çocuklara, akşam ise ailelere keyifli sinema gösterimi yapılacak. Etkinlik dahilindeki tüm film gösterimleri ücretsiz olacak.

Yakakent Belediye Başkanı Hüseyin Kıyma, "Bir çok insanın çocukluğu, gençliği ve anılarını biriktirdiği yerdir yazlık sinemalar. Yazlık sinema, Yakakent'lilerin hatıralarında yer alan, en güzel anılarının biriktirdiği ve 40 yıldır özlem duyduğu yer olarak akıllarda kaldı. Biz de belediye olarak kültür ve sanat aşığı olan Yakakentlilerin bu özlemini gidermek için Açık Hava Sineması etkinliği düzenliyoruz. Tüm halkımız davetlidir" dedi.

Haber: Mustafa KAHYA / YAKAKENT


yakakentyakakent belediyesihüseyin kıymasamsunaçık hava sinemasısinemanostalji