Geri

Yakakent'in kurbanlıkları İstanbul'da

Kurban Bayramı'na sayılı günler kala Yakakent ilçesinin yaylalarından yola çıkan Büyükbaş hayvanlar Sultanbeyli Belediyesi tarafından oluşturulan Kurban Satış ve Kesim Merkezi'ne ulaştı. Kurbanlıkların merkeze girmesiyle birlikte ilk satışlar da gerçekleşmeye başladı.

13:10:54 | 2022-06-26


Haberi Sesli Dinle

Samsun'un Yakakent ilçesi yaylalarında yetiştiren Kurbanlıklar İstanbul'da Sultanbeyli Belediyesi tarafından hazırlanan Kurban satış ve kesim merkezine ulaştı. Bazı vatandaşlar şimdiden kurbanlıklarını almaya başladı.

KURBANLIK FİYATLARI
İstanbul/Pendik Karadenizliler Derneği Başkanı Emin Koca, İstanbul'da küçükbaş kurbanlığın fiyatının 4-6 bin TL, büyükbaş kurbanlık canlı kilogram fiyatının ise 65-70 lira arasında olduğunu söyledi.
Fiyatlar hakkında bilgi veren Emin Koca, Kurban Bayramı'na sayılı günler kala kurban satış ve kesim merkezlerinde de hareketlilik başladı. Sultanbeyli Belediyesi tarafından bu sene de oluşturulan kurban satış ve kesim merkezine ilk kurbanlıklar giriş yaptı. Kurbanlıkların merkeze girmesiyle birlikte ilk satışlar da gerçekleşmeye başladı. İstanbul'da yaşayan Samsunlu hemşehrimizin, Sultanbeyli Belediyesi Satış ve Kesim Merkezi'nde satışa sunulan kurbanlıkları tercih etmelerini bekliyoruz" dedi.

İLK HAYVANIMIZI SAMSUN'LU HEMŞERİMİZE
75 BİN LİRAYA SATTIK
10 yıldan beri hayvanlarını Samsun'un Yakakent ilçesi Sarıgöl Köyü'nden Sultanbeyli Kurban Satış ve Kesim Merkezine getirdiğini belirten Erdal Altınel de, “10 seneden beri hayvanlarımızı bu meydana getiriyoruz. Belediye çalışmalarından, buranın faaliyetlerinden çok memnunuz. Bu sene inşallah kurbanlık piyasası çok güzel olacak. Beklentilerimiz var, hayırlara vesile olsun. 50 tane büyükbaş hayvan getirdik. Bu sene canlı kilo olarak 65-70 lira piyasa belirlenmiş. Geçen yıl 30-35 liraydı. Yakıtlardan, pandemiden, fiyat artışlarından dolayı bu sene 65-70 lira canlı kilo satışı” diye konuştu.

“GEÇEN YIL SATIŞLARIMIZ İYİYDİ BU YIL DA BEKLENTİMİZ YÜKSEK”
Samsun'un Yakakent ilçesi yaylasından Sultanbeyli Hayvan Pazarı’na 28 büyükbaş hayvanıyla geldiğini söyleyen Dursun Mete ise, “İnşallah halkımızın alım gücü olur, biz de buradan mağdur olmadan evimize döneriz. Fiyat aralığı canlı kilogram fiyatı 65 ile 70 lira arasında değişmektedir. Geçen yıl satışlarımız iyiydi. Bu yıl da beklentimiz yüksek” şeklinde konuştu.

Hayvanları kendisinin beslediğini belirten Mete, en besilisinin 500-800 kilo et aralığında bulunduğunu söyleyerek, “Sultanbeyli Hayvan Pazarı’nda bir düzen var. Hizmet göz önünde görünüyor. Çalışan memurlar, arkadaşlar hepsi güzel yüzlü. Ellerinden geldiğince bizlere yardım ediyorlar. İlk kez gelmeme rağmen Sultanbeyli Belediyesi’nde bir düzen olduğunu gördüm. O yüzden buraya gelmeye devam etmeyi düşünüyorum. Hiçbir arkadaşın emeği, bizim de dâhil olmak üzere boşa gitmesin. Ülkemiz hakkında hangisi hayırlıysa o olsun” şeklinde konuştu.
Haber: Mustafa KAHYA


yakakentsamsunkurbankurbanlıkistanbulsultanrbeyli