Geri

Yakakent Halk Eğitim Merkezi'nde yıl sonu sergisi açıldı

Yakakent Halk Eğitim Merkezi (HEM) tarafından 'Hayat Boyu Öğrenme Haftası' etkinlikleri kapsamında düzenlenen yıl sonu sergisi Kaymakam Abdüssamed Kılıç tarafından törenle açıldı.

14:39:32 | 2022-06-09


Haberi Sesli Dinle

Yakakent Halk Eğitimi Merkezi'ndeki açılış töreninde konuşan Halk Eğitim Merkezi Müdürü Kadir Çakır kurslar hakkında bilgi verdi. Çeşitli sportif gösteriyle başlayan etkinliğe Kaymakam Abdüssamed Kılıç, İlçe Milli Eğitim Müdürü Adem Şimşek ile kurum amirleri ve okul müdürleri, öğretmenler, kursiyerler, vatandaşlar katıldı.

EĞİTİM HAYAT BOYU DEVAM ETMELİ
Yakakent Kaymakamı Abdüssamed Kılıç, serginin açılışında yaptığı konuşmada, ürünlerin bir çoğunun özgün olduğunu söyledi. Kurslara destek olanlara teşekkür eden Kılıç, "Beşikten mezara kadar ilim diyen, öğrenme diyen bir kültürün mensuplarıyız. Sadece eğitim okulda sınırlı kalmamalı ve hayat boyu devam etmeli. Biz her anlamda eğitimin halka yayılması gerektiğini düşünüyoruz. Bu noktada halk eğitimin faaliyetleri çok önemli. Halk eğitimi merkezinde 2021-2022 Eğitim öğretim yılında çeşitli branşlarda 23 Mesleki Teknik, 44 Genel olmak üzere toplam 67 kurs açıldı. Kurslara 1224 kursiyer katıldı" diye konuştu.

23 BRANŞTA 67 KURS
Yakakent Halk Eğitim Merkezinde 2021-2022 Eğitim Öğretim yılında 23 branşta, 23 Mesleki Teknik, 44 Genel Toplam 67 kurs açıldı. Kurslara toplam 1224 kursiyer katıldı. Tekvandodan masa tenisine, güreşten futbola, makromeden resime, örgüden filografiye kadar çeşitli alanlarda kurslara katılan kursiyerler tarafından el emeği göz nuru ile hazırlanan sergi Yakakent Halk Eğitimi Merkezi bahçesinde sergilendi.

Haber: Mustafa KAHYA


yakakenthalk eğitimsergikursiyeryakakent kaymakamı