Geri

Yakakent Halk Eğitim'den yıl sonu sergisi

''Hayat Boyu Öğrenme Haftası'' kapsamında Hayat boyu kültürünün geliştirilmesi, tanıtılması, yaygınlaştırılması amacıyla Yakakent Halk Eğitimi Merkezi kurslarında öğrenim görmekte olan 7'den 70'e kursiyerlerin ürünlerinin sergilendiği ''Yıl Sonu Sergisi'' açılış programı Yakakent Halk Eğitimi Merkezinde gerçekleştirildi.

11:31:50 | 2023-06-08


Haberi Sesli Dinle

"Hayat Boyu Haftası" etkinliğine saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunarak başlandı. Serginin açılışında konuşan Yakakent İlçe Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Ali Soylu, Halk eğitimin öneminden ve açılan kurslardan bahsetti.

Soylu, 2022-2023 eğitim öğretim döneminde ilçe genelinde açılan 82 adet kursa 7'den 70'e 2002 vatandaşımız katıldı. Bu da ilçe nüfusunun yüzde 23 ne karşılık geliyor. Açılan başlıca kurslarımız; Giyim teknolojileri, El Sanatları, Resim, Müzik, Spor ve kişisel gelişim kurslarıdır" dedi.

Programda protokol konuşmalarının ardından icra edilen canlı performanslar davetlilerin beğenisini kazandı.

Sergiyi gezen İlçe Kaymakamı Abdüsamed Kılıç, çalışmalar hakkında Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Ali Soylu'dan bilgi alarak el emeği göz nuru ile farklı branşlarda halk eğitimi veren kurs hocalarına ve kursiyerlere teşekkür ederek, başarılarının devamını diledi.

Yakakent Belediye Başkanı Hüseyin Kıyma, sergi alanında kursiyerlerin el emeği ile yaptığı ürünleri inceleyerek üretilen ürünlerin çok kıymetli olduğunu belirtti ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

Yakakent Halk Eğitim Merkezi tarafından açılan kursları başarıyla bitiren kursiyerlere sertifikalarını Kaymakam Abdüssamed Kılıç, Belediye Başkanı Hüseyin Kıyma, İlçe Milli Eğitim Müdürü Adem Şimşek ve protokol üyeleri takdim etti.

Yakakent Halk Eğitimi Merkezi Sergi salonunda düzenlenen yıl sonu sergisine Yakakent Kaymakamı Abdüsamed Kılıç, Belediye Başkanı Hüseyin Kıyma, İlçe Milli Eğitim Müdürü Adem Şimşek, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ali Soylu, protokol üyeleri, öğretmenler, kursiyerler ve davetliler katıldı.

Haber: Mustafa KAHYA / YAKAKENT


yakakenthalk eğitimyıl sonusergiyakakent kaymakamıabdüssamed kılıçyakakent belediyesiyakakent belediye başkanıhüseyin kıyma