Geri

Yakakent festivale hazır

‌Yakakent'te, İlçe Belediyesi'nce düzenlenen bölgenin en büyük festivallerinden biri olan Geleneksel 48. Yakakent Kültür Sanat ve Deniz Oyunları Festivali heyecanı yaşanıyor. Pazar günü gerçekleştirilecek festivale ilginin yoğun olması bekleniyor.

12:17:42 | 2022-07-22


Haberi Sesli Dinle

Yakakent'te 24 Temmuz 2022 Pazar günü düzenlenecek olan 48. Yakakent Kültür Sanat ve Deniz Oyunları Festivali’nin hazırlıkları tamamladı. 23 Temmuz cumartesi günü Atatürk Anıtı'na çelenk koyma, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile açılışı yapılacak olan festival, kültürel sanatsal gösteriler, imza günleri, balık şöleni, sportif faaliyetler ve konserlerle Yakakentlileri eğlenceye doyuracak. Festivale yurt içinden çeşitli il ve ilçelerden su sporları yarışmacıları da katılacak.

Plaj voleybolu, halat çekme, çuval yarışı gibi sportif kara oyunlarının yer alacağı festivalde yöresel el sanatları yarışmaları, tek ve çift kürek kayık ile motorlu kayık yarışları, yüzme yarışları, ördek yakalama, yağlı direk gibi deniz oyunları, Yakakent Türk Somonu Şöleni düzenlenecek. Samsunlu Yazar Hasan Yiğit ve Yakakentli Yazar Elif Ebru Batı Wıbreew'in imza gününde okucularıyla bululacağı festivalde ayrıca, Random ve Koliva Müzik Grupları konser verecek.

HASRET SONA ERİYOR
Yakakent Kültür Sanat ve Deniz Oyunları Festivali’nin birlik ve beraberliği pekiştireceğini, aynı zamanda şehrin sosyo-kültürel hayatına ve turizmine renk katacağını ifade eden Yakakent Belediye Başkanı Hüseyin Kıyma, “Festival; dostluk, birlik ve beraberlik demek, gelenek, görenek ve kültürümüzü yaşatmak, bunları yaparken de insanımızı hem eğlendirmek hem de dinlendirmektir. Bu sebeple Yakakent Kültür Sanat ve Deniz Oyunları Festivali’nin 48.’sini düzenliyoruz. Pandemi sebebiyle festivale iki yıl ara vemek durumunda kalmıştık. Yakakentliler festivali çok özledi. Artık hasret sona eriyor. Dolu Dolu bir festival programı hazırladık. İlçemizde her yıl geleneksel hale getirdiğimiz bu festival programını çok önemsiyorum. Bölgemizin zengin bir kültürü, folkloru ve müziği var. Biz Yakakent Belediyesi olarak bölgemizin bu zenginliklerini düzenlediğimiz festival programlarıyla ülke genelindeki hemşerilerimizle paylaşmaya gayret ediyoruz. Düzenlenen festivaller dahilinde bölgemizi tanıtmak, turizm potansiyelini arttırmak hedeflerimiz arasında bulunuyor. Ayrıca bölgenin en eski festivallerinden biri olan Yakakent festivalini düzenlememizdeki amaçlarımız arasında halkımızla bir araya gelmek ve hemşerilerimizin kaynaşmasına vesile olmak, kültürümüzü birlikte yaşamak, yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak da yer alıyor. Sanat, Kültür, Deniz Oyunları ve Karadeniz'in balıkçılık merkezi olan Yakakent'te festivalde buluşalım” dedi.

Haber: Mustafa KAHYA


yakakentyakakent belediyesiyakakent belediye başkanıbaşkan hüseyin kıymafestivalşenlikşölendenizkonserimza günübalık