Geri

Yakakent'e İspanya ve Çek Cumhuriyeti'nden misafir

İspanya ve Çek Cumhuriyeti'nden gelen öğrenci ve öğretmenler, Erasmus Plus Projesi kapsamında Yakakent ilçesini ziyaret ettiler.

14:42:32 | 2022-09-26


Haberi Sesli Dinle

İspanya ve Çek Cumhuriyeti'nde eğitim gören lise öğrencileri, Avrupa Birliği'nin desteklediği Erasmus Plus projesi kapsamında Yakakent Belediye Başkanı Hüseyin Kıyma'nın daveti üzerine Yakakent ilçesine geldiler.

Yabancı öğrencilere, Bafra Fen Lisesi ve Yakakentli öğrenciler eşlik etti. Ziyarette, "Akıllı Okul-Kalpten Zeki Olalım" projesinin hayata geçirilmesi ve bunun yarattığı neticeler konusunda karşılıklı bilgi alışverişinde bulunuldu.

YAKAKENT MANTISINI TATTILAR
Yakakent Belediye Başkanı Hüseyin Kıyma, ilçeye gelen 14 yabancı öğrenci ve 4 öğretmene Yakakent ilçesini tanıtan kitapçık, broşür ve değişik hediyeler takdim etti. Başkan Kıyma, öğle yemeğinde yabancı öğrenci ve öğretmenlere ilçenin geleneksel lezzetleri arasında yer alan ve coğrafi işaret tescilli Yakakent Mantısı da ikram etti.

İspanya ve Çek Cumhuriyeti'nin öğrencileri ve öğretmenleri bu güzel sahil ilçesini ziyaret etmekten çok keyif aldıklarını belirterek, Yakakent Mantısı'nı unutmayacaklarını söyledi.

Yakakent Belediye Başkanı Hüseyin Kıyma da, "İlçemizi ziyaret eden yabancı öğrenci ve öğretmenlerin gülen yüzleri ve memnuniyeti bizleri çok mutlu etti" dedi.

İlçeden ayrılmadan önce toplu hatıra fotoğrafı çektiren öğrenciler memnuniyetlerini ifade ettiler.

Haber: Mustafa KAHYA


yakakentyakakent belediyesihüseyin kıymaerasmusispanyaçek cumhuriyetiçekya