Geri

Yakakent Celevit Deresi'nde ıslah çalışması başladı

Devlet Su İşleri (DSİ) Samsun Bölge Müdürlüğü Yakakent ilçesi Küplüağzı Mahallesi Celevit Deresi'nde taşkın riskini ortadan kaldırmak ve temiz bir görünüm sağlamak için ıslah çalışması başlattı.

14:30:08 | 2023-07-21


Haberi Sesli Dinle

Devlet Su İşleri (DSİ )Samsun Bölge Müdürlüğü Yakakent İlçesi Küplüağzı mahallesi arazisi sınırları içinden geçen Celevit Deresi'nin kamulaştırma işlemleri tamamlanmasının ardından taşkın riskini ortadan kaldırmak ve temiz bir görünüm sağlamak için ıslahı çalışması başlattı.



Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü Samsun Bölge Müdürlüğü tarafından "Samsun-Yakakent Küplüağzı Köyü Arazisi Celevit Deresi Islahı Projesi"nin ihalesi yapılarak yüklenici firma tarafından inşaatına başlandı.

Yakakent Belediye Başkanı Hüseyin Kıyma, yapılan ıslah çalışmaları kapsamında kış aylarında ve ani yağmur yağışında taşkın, yaz aylarında kurumaya bağlı olarak kötü koku oluşumuyla ilçenin geniş bir bölümünü olumsuz etkileyen Celevit Deresi'ndeki sorunun çözüme kavuştuğunu söyledi. Daha temiz ve güvenilir bir şehir için çalışmalarına aralıksız devam ettiklerini belirten Başkan Kıyma, yağışlı havalarda vatandaşların can ve mal güvenliğini sağlamak, yaz aylarında ise oluşabilecek kirlilik ve kötü kokuya karşı dere ıslah çalışmasının yüklenici firma tarafından inşaatına başlandığını açıkladı.

İLÇENİN BÜYÜK BİR SORUNU ÇÖZÜLÜYOR
DSİ tarafından Yakakent Celevit deresinde başlatılan dere ıslahı çalışmalarını yerinde inceleyerek çalışmaları yürüten firma yetkilisinden süreç hakkında bilgi alalan Başkan Kıyma, “Celevit deremiz, Küplüağzı ve Liman Mahallesi yerleşim yerleri içinden geçerek Karadeniz'e dökülmektedir. Celevit deremiz kış aylarındaki yağışlarda, ani ve kuvvetli yağmur yağmasında, kar erime döneminde taşkın, yaz aylarında ise kurumaya bağlı olarak oluşan koku nedeniyle Yakakent'imizin önemli problemlerinden olup çözüme kavuşturulması için elimizden gelen tüm gayreti gösterdik. DSİ ile yaptığımız görüşme ve yazışma sonucu ihalesi yapılan dere ıslahı projesinde çalışmalar başladı. Hummalı bir çalışmayla inşallah deremiz en kısa sürede temiz ve yeni bir görünüme kavuşacak.Islah edilecek olan çalışmalar sonucunda şehrin bütününde sel riski ve taşkın sorunu ortadan kalkacak, aynı zamanda temiz ve estetik bir görünüm güzelliği oluşacak. Yakakent’imizin sorunlarını bir bir çözmeye devam ediyoruz. Allah’ın izniyle ıslah ve temizlik çalışmamızla da Yakakent'mizin büyük bir problemini çözüyor ve riski ortadan kaldırıyoruz” diye konuştu.

Haber: Mustafa KAHYA / YAKAKENT


samsunyakakentyakakent belediye başkanıhüseyin kıymacelevit deresidsiıslah