Geri

Vezirköprü MYO Öğrencileri çocuk istismarına dikkat çekti

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Vezirköprü Meslek Yüksekokulu (MYO) Çocuk Bakımı ve Gençlik Hizmetleri Bölümü 2. sınıf öğrencileri, düzenledikleri “Sesimiz Biziz” etkinliğiyle çocuk ihmal ve istismarına dikkat çekti.

07:27:21 | 2022-05-31


Haberi Sesli Dinle

Vezirköprü Kültür Merkezi’nde düzenlenen ve Yüksekokul Öğretim Görevlisi Osman Senai Doğan’ın koordinatörlüğündeki etkinlikte; çocukların ihmal ve istismara karşı kendi sesleri olmalarına yardımcı olmak amaçlandı.

Etkinliğe; Vezirköprü MYO Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Necati Tomal, OMÜ Tıp Fakültesi Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Koray Karabekiroğlu ile öğretim elemanları, Çocuk Gelişimi Programı öğrencileri ve öğretim elemanları katıldı.

TOPLUMSAL FARKINDALIK

Vezirköprü İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı okul öncesi ve ilköğretim 1. kademe öğrencilerinin de yoğun katılımıyla gerçekleştirilen etkinlikte çocuk istismarının önüne geçebilmek için toplumsal düzeyde farkındalık yaratmayı ve bilinç kazandırmayı gözeten uygulamalara yer verildi.

Etkinlikte çocuklara istemeyen bir durumla karşılaşmaları durumunda çevrenin dikkatini çekme, karşı koyma, oradan uzaklaşma, yaşadıklarını veya duyduklarını güvendikleri kişilere anlatabilme gibi etkili olabilecek davranış özellikleri kazandırılmaya çalışıldı.

“Bir Çocuk Değişir, Dünya Değişir” öğretisinden yola çıkarak ihmal ve istismar mağduru olan çocuklarda farkındalık oluşturmak ve direnç davranışlarını geliştirmeye katkı sağlamak amacıyla gerçekleştirilen etkinlikte Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Necati Tomal, vermiş olduğu desteklerden dolayı Vezirköprü Belediye Başkanı Sadık Edis ve ekibine, Prof. Dr. Koray Karabekiroğlu ve çalışma arkadaşlarına, Yüksekokul akademik ve idari personeli ile katılımcı tüm öğrencilere teşekkür etti.

 


vezirköprüvezirköprü myoomüondokuzmayıs üniversitesiçocukçocuk istismarıüniversite