Geri

Vezirköprü, 3 farklı ülkeyi konuk etti

Vezirköprü Gençlik ve Kültür Derneği'nin üç farklı ülkeden yetişkin eğitimi veren yedi kurumla ortaklaşa yürüttüğü “English and ICT: an Interdisciplinary Approach” “İngilizce ve BT: Branşlar arası bir yaklaşım” başlıklı Erasmus+ KA204 Projesinin Uluslararası Öğretmen Toplantısı ilçede gerçekleşti

15:03:09 | 2022-07-24


Haberi Sesli Dinle

Dernek Başkanı Rahmi Günindi ve 10 kişilik dernek üyesi görevli ekibin organize ettiği Türkiye ziyareti 12 yabancı öğretmenin katılımıyla farklı kurumlarda toplantılarla tamamlandı. Dernek üyelerinden 10'ar kişilik ekip Şubat 2022'de İtalya'da ve Haziran 2022'de Litvanya'da yapılacak toplantılara katılacak. Avrupa Birliği'nin maddi desteğiyle gerçekleşen proje, Eylül 2022 Litvanya ve Ocak 2023'de İtalya'ya yapılacak ziyaretlerle son bulacak. Proje, bilişim teknolojilerinin yabancı dil öğretiminde etkin kullanımı üzerine çalışmaları içeriyor.

VEZİRKÖPRÜ İLÇESİ HAKKINDA SUNUMLAR YAPTI
Faaliyetler 14 Temmuz Çarşamba günü Belediye Başkanı ziyareti başladı. Belediye hizmetleri ve görev ve sorumlulukları ile ilgili bilgiler alan yabancı misafirler şehir içinde bulunan tarihi cami, hamam, bedesten, Taşhan, kütüphane ve saat kulesi gibi ilgi çekici yerleri ve restore edilmiş Vezirköprü evlerini gezdiler. Öğleden sonra katılımcılar Halk Eğitim Merkezi'nde bir proje toplantısına katıldılar. Ev sahibi ortak olarak VEGED, dernekleri ve Vezirköprü ilçesi hakkında sunumlar yaptı. Tüm ortaklar, bütçe ve proje faaliyetlerinin ilerleyişi ile ilgili konular hakkında konuştular. Bir sonraki ziyaret ve sorumluluklar için son tarihler hatırlatıldı. Yaygınlaştırma faaliyetleri için yeni kararlar alındı. 15 Temmuz Cuma günü Vezirköprü Gençlik ve Spor Merkezi'ndeki proje toplantısına tüm ortaklar katıldı. Önce merkezin imkânları, spor türleri, şampiyonalar ve oradaki sporcuların başarıları hakkında bilgiler verildi. Ardından VEGED, hem yetişkin eğitiminde hem de örgün eğitimde İngilizce öğretimi derslerinde BT kullanımına ilişkin sunumlar yaptı. Ardından katılımcılar, kendi şirketini kuran genç bir girişimci olan Burak Kartal’ın hikâyesini öğrendiler ve çevrimiçi araçlarla eğitim konusunda bilgiler aldılar. Ardından Dernek Üyeleri Volkan Hacıeminoğlu ve Nagihan Atmaca Hacıeminoğlu tarafından Milli Eğitim Bakanlığı’nın EBA çevrimiçi eğitim sistemi ve derslerde kullanımı hakkında sunumlar yapıldı.

KONUKLAR CUMA NAMAZINI CANLI OLARAK İZLEDİLER
Aynı gün akşamı Belediye Başkanlığı tarafından 15 Temmuz Parkında yapılan etkinliklere katılım sağlandı. VEGED Türk Halk Oyunları ekibinin gösterisi büyük ilgiyle izlendi. Öğle saatinde yabancı misafirler bir camiyi ziyaret ederek Cuma namazını canlı olarak izlediler. Vezirköprü Müftülüğü Vaizi Muhammed Ali Ünal tarafından Cuma Hutbesi İngilizce olarak da tekrarlandı. Yabancı misafirlere Türk kültürünü deneyimlemenin ve öğrenmenin en iyi yollarından biri olan yöresel yemekler ikram edildi. Öğleden sonra Amasya'ya gidilerek Türkiye'nin doğal güzellikleri ve tarihini daha derinlemesine yaşamaları sağlandı. Şehrin muhteşem manzarasını görmek için kaleye çıkıldı ve daha sonra “Bimarhane” de geçmişte insanların müzikle akıl hastalıklarını nasıl iyileştirdiklerini öğrenirler.16 Temmuz Cumartesi günü katılımcılar kültürel etkinlik kapsamında Şahinkaya Kanyonu'nda tekne turuna çıktılar. Ardından Samsun'a gidilerek il içinde küçük kültürel geziler yapıldı.

MİSAFİRPERVERLİKLERİNDEN DOLAYI TEŞEKKÜR ETTİLER
Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis tarafında yabancı misafirlere ve Dernek üyelerine bir veda yemeği düzenlendi. Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis programının çok yoğun olmasına rağmen yemeğe katılarak, ilçemizi ve ülkemizi beğendiklerini umduğunu ifade etti. Her zaman kendilerine kapımızın açık olduğunu ve onları en iyi şekilde misafir edeceklerini ifade etti. Katılımcılar proje sertifikası da takdim eden Başkan’a katılımcılar da misafirperverliklerinden dolayı teşekkür ettiler. Dernek Başkanı Rahmi Günindi de Belediye başkanlığının dernek faaliyetlerine her zaman destek olduğunu ve Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis’e yapmış olduğu tüm desteklerden dolayı teşekkürlerini sundu. Toplam 5 gün süren ve iyi organize edilen uluslararası ziyaret sonrası yabancı öğretmenler çok memnun bir şekilde ülkelerine uğurlandılar.
Haber: Köksal ÖNER


vezirköprüerasmusvegedlitvanyaitalyaavrupasamsun