Geri

Var'dan kandil mesajı

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bafra Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Saadet Var, “Başı rahmet, ortası mağfiret sonu ise cehennemden kurtuluş olan mübarek Ramazan ayının habercisi Berat Kandili; üç aylar içerisinde yer alan mübarek gecelerden birisidir” dedi.

09:46:50 | 2022-03-16


Haberi Sesli Dinle

Hayatımızın en güzel anlarını yaşadığımız mübarek kandil gecelerinden olan, kutsiyetiyle gönüllerimize ilahi bereket bahşeden ve 11 Ayın Sultanı Ramazan-ı Şerifin müjdecisi olan mübarek Berat Kandilini idrak etmenin sevinç ve mutluluğunu hep birlikte paylaştıklarını hatırlatan Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bafra Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Saadet Var,“ Bu mübarek geceler rahmet, bereket, birlik, beraberlik, şükür, mağfiret ve sevgi duygularıyla insanların Yüce Allah’ın huzuruna bir adım yaklaşma vesilesidir. Kandil geceleri feyziyle sadece karanlık gecelerimizi değil aynı zamanda manevi iklimiyle bunalan gönüllerimizi aydınlatarak zihinlerimizi berraklaştırır” dedi.

‘TOPLUMUMUZ İÇİN VAZGEÇİLMEZ BİR ÖNEME SAHİPTİR’
Ülke olarak birlik ve beraberliğine en çok ihtiyaç duyulan bir süreçten geçtiklerini belirten Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bafra Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Saadet Var, “Toplumsal duyarlılığı ve hassasiyeti her zaman bizlere hatırlatan mübarek kandil gecelerimizin insanımıza daima birliği ve kardeşliği hatırlatması çok önemlidir. Tefekkür ve şükür vesilesi olan kandiller, hepimiz için ruhani bir arınma, aydınlanma ve hayat muhasebesi imkanı sağlar. İnsanımızın anlam ve gönül dünyasına ışık tutan Berat Kandili de tıpkı diğer kandil geceleri gibi toplumumuz için vazgeçilmez bir öneme sahiptir. Yaradanım affına sığınmak, bağışlanma dilenmek için fırsat sunan Berat Kandili, aynı zamanda insanlar arasındaki dargınlıkları, küskünlükleri gidermek, yıktığımız gönülleri, kırdığımız kalpleri onarmak için de bir fırsattır. İnanıyorum ki, bu özel gece dolayısıyla, tüm vatandaşlarımız vicdani bir muhasebe yapacak, dargınlıkları ve küskünlükleri unutacak, barışın, dostluğun ve kardeşliğimizin pekiştirilmesi için çaba harcayacaktır” diye konuştu.

‘HAYAT MUHASEBESİ YAPMA FIRSATI SUNAN GECELERDİR’
Farklılıkların toplumlara daima zenginlik getirdiğini aktaran Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bafra Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Saadet Var, “Gönüllerin merhamet dolduğu, insanların sabırlı, sevgi ve saygının hakim olduğu Ramazan ayının habercisi olan Berat Kandil’ini idrak etmenin manevi iklimini yaşıyoruz. Ruhen müminlere ağır gelen her türlü sıkıntıdan ve insana yakışmayan her türlü kötülükten kurtuluşa vesile olacak olan Mübarek Berat Kandil’ini idrak edeceğiz. Af ve şükür vesilesi olan kandiller, müminler için de manevi bir arınmanın yanında, hayat muhasebesi yapma fırsatı sunan gecelerdir. Berat Kandili de bu önemli gecelerden bir tanesidir. Bu gece, birey olarak her türlü olumsuzluklardan arınmak için yüce Mevla’mızdan beratımızı isteyelim. Sorumluluklarımızı yeniden hatırlayalım ve bizi biz yapan milli ve manevi değerlerimizle birlikte on bir ayın sultanı Ramazan ayını hep birlikte idrak edelim. Bu duygu ve düşüncelerle Yüce Rabbimizden beratımızı isteyeceğimiz bu gecenin, insanlığa, Türk ve İslam alimine, ülkemize ve milletimize birlik ve beraberlik, kardeşlik ve barış getirmesini Yüce Mevla’dan niyaz ediyorum” ifadelerine yer verdi.
Köksal ÖNER


saadet varberat kandili