Geri

Var: Bağımsızlık meşalesi sonsuza dek yanacak

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bafra Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Saadet Var, “Milletin bağımsızlığını, yine milletin azim ve kararlılığı kurtaracak, inancıyla yolla çıkan Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, yaktığı İstiklal ve Bağımsızlık Meşalesi sonsuza kadar yanmaya devam edecek” dedi.

09:52:19 | 2022-05-18


Haberi Sesli Dinle

Ülkenin kaderini değiştirecek kurtuluş meşalesini Samsun’dan yaktığını işaret eden Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bafra Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Saadet Var,“Bir millet düşünün; Cebren ve hile ile aziz vatanın bütün kaleleri zapt edilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dağıtılmış ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş olabilir. Bütün bu şeraitten daha elim ve daha vahim olmak üzere, memleketin dâhilinde iktidara sahip olanlar, gaflet ve dalalet ve hatta hıyanet içinde bulunabilirler. Hatta bu iktidar sahipleri, şahsi menfaatlerini müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler. Millet, fakruzaruret içinde harap ve bitap düşmüş olabilir” dedi.

‘ÖRNEK BİR MÜCADELE SERGİLENDİĞİ BİR DÖNEMİN BAŞLANGICIDIR’
19 Mayıs, 103 yıl önce Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkarak milli mücadelemizi fiili olarak başlattığını dile getiren Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bafra Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Saadet Var,“19 Mayıs 1919 yok olmak üzere olan, yenilmiş, onuru zedelenmiş, yorgun ve fakir düşmüş bir halkın vatanı uğruna tekrar ayağa kalktığı; milleti, vatanı ve bağımsızlığı için tüm mazlum milletlere örnek bir mücadele sergilendiği bir dönemin başlangıcıdır. 19 Mayıs 1919, ‘Milletin bağımsızlığını, yine milletin azim ve kararlılığı kurtaracak’ inancıyla yolla çıkan Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, yaktığı İstiklal ve Bağımsızlık Meşalesidir. Ve bu meşale Amasya, Sivas ve Erzurum’dan geçerek kısa sürede tüm vatana yayılmış; Türk Milleti’nin bağımsızlık çatısı altında bir araya getirmiştir. Milletimizin hürriyete, özgürlüğe olan inancı Kurtuluş Savaşı’nı kazanmamızı sağlamış; Türk Vatanının parçalanamayacağını tüm dünyaya göstermiştir. Bu nedenledir ki, 19 Mayıs 1919 tarihi saltanata karşı millet iradesini esas alan yeni bir siyaset anlayışının ortaya çıktığı, Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı bir gün olmuştur. Ve Türkiye Cumhuriyeti gençlere emanet edilmiştir” ifadesini kullandı.

‘NİCE BÜYÜK BAŞARILARIYLA TAÇLANACAK VE EBEDİYEN YAŞAYACAKTIR’
Bu değerli emaneti yaşatmak ve sonsuza kadar korumak, gelecek nesillere en iyi şekilde aktarmak ise gençlerimizin en başta gelen görev ve sorumluluğu olduğunu ifade eden Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bafra Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Saadet Var, “Ülkemizin onur ve gurur kaynağı olan gençlerimiz ise her zaman ulusumuzun güvencesi olacaktır. İşte bu nedenle gençlerimize yaptığımız her hizmeti, aslında ülkemiz geleceğine yapılmış birer yatırım olarak değerlendiriyoruz. Türkiye Cumhuriyeti, şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da gençlerimizin nice büyük başarılarıyla taçlanacak ve ebediyen yaşayacaktır. Hiç kuşkusuz ki, Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk Gençliği ’ne emanet ettiği; rengini şehitlerimizin kanından alan bu bayrak sonsuza kadar dalgalanmaya devam edecek, Türk Milleti asla yenilmeyecektir. Tüm bu duygu ve düşüncelerle bizi biz yapan; bu vatan topraklarımızda özgürce nefes almamızı sağlayan başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi saygı, minnet ve rahmetle anıyor; tüm Türk Halkı’nın, her zaman bir parçası olmaktan gurur duyduğum Sevgili Hemşerilerimin ve yüzümüzü geleceğe, aydınlığa çeviren Türk Gençliğinin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyorum ”şeklinde konuştu.
Köksal ÖNER


saadet varTürkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bafra Şubesi19 mayısatatürk