Geri

Valilik'ten yağış açıklaması: İki ilçede etkili oldu

Samsun'da yağan yağmur, Alaçam ve Yakakent' başta olmak üzere ilin Batı kesiminde etkili oldu. Alaçam ve Yakakent'te son 24 saatte metrekareye 80 Kg yağmur düştüğü öğrenildi. İki ilçede tüm kurumlar seferber oldu.

09:48:01 | 2022-06-28


Haberi Sesli Dinle

Samsun Valiliği, Alaçam ve Yakakent'te etkili olan şiddetli yağış nedeniyle açıklama Valiliği, tarafından yapılan yazılı açıklamada, Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün hava durumuyla ilgili değerlendirmelerinden sonra ilgili kurumlar tarafından yaşanabilecek muhtemel olumsuzluklara karşın gerekli önlemlerin alındığı ve müdahale edilmesi için görevli ekiplerin seferber edildiği belirtildi. Açıklamada, “Yaşanan şiddetli yağışlarda devletimizin tüm imkanlarıyla sahada olan kurumlarımız, vatandaşlarımıza gerekli desteği sağlamıştır” ifadeleri kullanıldı.

EKİPLER SEFERBER EDİLDİ
Samsun'da, 26-27 Haziran günleri arasında yağan şiddetli yağışın başta Alaçam ve Yakakent olmak üzere kentin Batı kesiminde etkili olduğu vurgulanan açıklamada, "Meteoroloji Genel Müdürlüğünün ilimizdeki hava durumuyla ilgili değerlendirmelerinden sonra Valiliğimiz koordinasyonunda İlgili kurumlarımız, Büyükşehir Belediye Başkanlığımız ve İlçe Belediye Başkanlıklarımız, yaşanabilecek muhtemel olumsuzluklara karşın gerekli önlemleri almış ve müdahale edilmesi için görevli ekipler seferber edilmiştir. Yaşanan şiddetli yağışlarda devletimizin tüm imkanlarıyla sahada olan kurumlarımız, vatandaşlarımıza gerekli desteği sağlamıştır" denildi.

ZARAR TESPİT EDİLECEK
Alaçam'da yoğun yağış sonucu meydana gelen su baskınları, dere taşması, kısmi yol çökmesi/göçüğü vb. olaylara görevli ekipler tarafından müdahale edildiği ve herhangi bir can kaybı ile yaralanmanın yaşanmadığına da dikkat çekilen açıklamada, "İlçemizde sürecin yakından takip edilebilmesi ve zarar tespit çalışmalarının yürütülmesi adına İlçe AFAD Merkezi oluşturulmuştur. Yakakent ilçemizde belli aralıklarla kısa süreli yağışlar sonucu oluşan küçük çaplı su birikmeleri, rögar/su tahliye kanalı tıkanması ve bir vatandaşımızın bodrum kattaki evini su basması olaylarına en kısa sürede müdahale edilmiş olup bu olaylar dışında ilçemizde günlük yaşamı olumsuz etkileyebilecek herhangi bir durumla karşılaşılmamıştır. Süreç ilgili kurumlarca takip edilmektedir" ifadeleri kullanıldıb.


samsunalaçamyakakentyağmuryağışselsamsun valiliği