Geri

Vali Dağlı: Virüse karşı iyi sınav verdik

Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, yaklaşık iki yıldır devam eden koronavirüs salgınına karşı iyi bir sınav verildiğini belirtti.

13:37:09 | 2022-01-12


Haberi Sesli Dinle

Koronavirüs vakalarının Samsun genelindeki seyri ile aşılama çalışmalarının son durumunun görüşüldüğü Pandemi Genel Değerlendirme Toplantısı, Vali Doç. Dr. Zülkif Dağlı'nın başkanlığında, ilgili kurum yönetici ve temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

KONTROL ALTINDA TUTULUYOR
Samsun olarak gerek sağlık altyapısının gücü, gerek sağlık çalışanlarımızın canları pahasına verdikleri mücadele, gerekse de vatandaşların desteğiyle yaklaşık iki yıldır devam eden koronavirüs salgınına karşı iyi bir sınav verildiğini belirten Vali Dağlı, vaka sayılarının, zaman zaman yaşanan kısa süreli artışlara rağmen genel olarak kontrol altında tutulduğunu söyledi.

VAKA SAYILARI ARTIYOR
Vali Dağlı, Omicron varyantının görülmeye başlamasıyla birlikte dünya ve ülke genelinde olduğu gibi Samsun'da da artmaya başlayan vaka sayılarının tedbirlere riayet edilmesi ve aşılama çalışmalarıyla kontrol altında tutulmaya devam edileceğini dile getirdi.

AŞI ÇAĞRISI
Kovid-19’a karşı en büyük gücün aşı olduğunu bir kez daha hatırlatan Vali Dağlı, vatandaşlara bir an önce tüm doz aşılarını tamamlamaları çağrısında bulundu. Dağlı, maske, mesafe ve temizlik tedbirlerine de toplumsal bağışıklık tam olarak sağlanana ve salgın pandemik olmaktan çıkıp, endemik bir hastalık haline gelinceye kadar titizlikle uyulmaya devam edilmesi gerektiğini kaydetti.


samsun valisizülkif dağlısamsunkoronavirüsaşıomicron