Geri

Vali Dağlı: Teknofest önemli bir fırsat

Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, "Bu yıl Samsun merkezli yapılacak olan Teknofest2022'nin çocuklarımız için çok iyi bir fırsat olduğunu düşünüyor, ortaya koyacakları projelerle güzel başarılar elde edeceklerine inanıyoruz" dedi.

15:09:17 | 2022-01-21


Haberi Sesli Dinle

Samsun Valisi Do. Dr. Zülkif Dağlı, Vezirköprü'de, ilçenin eğitimle ilgili ihtiyaçlarının belirlenmesi, derslik başına düşen öğrenci sayısı, eğitim kurumlarının onarım ve güçlendirme işleri, yapılacak olan yeni eğitim yatırımları ve projeleri görüşmek üzere bir toplantı gerçekleştirdi. Vali Dağlı başkanlığında gerçekleşen Eğitim-Öğretim Genel Değerlendirme Toplantısı'na, İlçe Kaymakamı Halid Yıldız, Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit, ilgili kurum müdürleri ve okul müdürleri katıldı.

EĞİTİMDE ÖNCELİK ÇOCUKLAR
Eğitimde bir başarı yakalamak isteniyorsa tüm paydaşların büyük bir özveri göstermesi gerektiğine dikkat çeken Vali Dağlı, "Eğitimin önceliğinin çocuklarımız olduğunu aklımızdan çıkarmamamız gerekiyor. Geleceğimizin teminatı yavrularımıza en iyi eğitimi vermek hepimizin en önemli görevidir. Bu konuda ancak aynı anlayış üzerinde birleştiğimizde güçlü olabilir ve hedeflerimize ulaşabiliriz" dedi.

BİLİM SANAT MERKEZİ AÇILDI
Okullarda, başarıyı artırmak için uygulanan ve uygulanması planlanan akademik çalışmalar başta olmak üzere; sosyal, sportif, sanatsal, bilimsel ve kültürel çalışmaların yapılması talimatı veren Vali Dağlı, öğrencilerea, eğitim dünyasında yenilikçi ve öncü çalışmalar gerçekleştirebilmek adına önemli bir adım olan Bilim Sanat Merkezinin Vezirköprü ilçesinde de açıldığını söyledi. Vali Dağlı, "Öğrencilerimizin bilimsel düşünce ve davranışlarla estetik değerleri birleştiren, üretken, sorun çözen, kendini gerçekleştirmiş bireyler olarak yetişmelerini, yetenekleri erken yaşta fark ederek verimli biçimde kullanmalarını, keşif, icat, sosyal ilişkilerde başarı, inovasyon, liderlik, iletişim ve sanatsal beceriler kazanmalarını önemsiyoruz. Bu bağlamda, bu yıl Samsun merkezli yapılacak olan Teknofest2022'nin çocuklarımız için çok iyi bir fırsat olduğunu düşünüyor, ortaya koyacakları projelerle güzel başarılar elde edeceklerine inanıyoruz” diye konuştu.

ÖZEL EĞİTİM UYLGULAMA OKULU AÇILACAK
Vezirköprü'de, 150 eğitim-öğretim kurumunda, bin 479 öğretmen ve 23 bin 713 öğrenci ile eğitim-öğretim faaliyetlerinin devam ettiğini ve okulların fiziki şartlarının iyileştirilmesinin yanı sıra yeni okul inşaatlarının da sürdürüldüğünü ifade eden Vali Dağlı, inşaatı tamamlanan Çamlık Anaokulu ve deprem güçlendirmesi tamamlanan Mustafa Tunç İlkokulu-Ortaokulu’nun 2. Dönemden itibaren eğitim-öğretime başlayacağını belirtti. İlçede, 7 milyon 256 bin 896 TL bedelli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Özel Eğitim Uygulama Okulu inşaatı ile Taşkale Mahallesi’nde inşaatı devam eden 11 milyon 569 bin 829 TL bedelli ilkokul inşaatının Ağustos ayında tamamlanarak, gelecek eğitim-öğretim yılına yetiştirileceğini de belirten Vali ayrıca, açılması planlanan Rehberlik ve Araştırma Merkezi binasının yapılabileceği yerlerle ilgili inceleme ve görüşmelerin devam ettiğini dile getirdi.

MOBİL ANAOKULU
Soru-cevap şeklinde devam eden toplantının ardından Vali Dağlı, Vezirköprü Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle oluşturulan ve kırsal mahallelerde görev yapacak olan 'Mobil Anaokulu' taşıtında incelemelerde bulunarak, yetkililerden bilgi aldı.


valisamsun valisizülkif dağlısamsunvezirköprüteknofesteğitim