Geri

Vali Dağlı: 19 Mayıs Samsun'un gurur kaynağıdır

Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, ‘19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle bir kutlama mesajı yayımladı. Vali Dağlı mesajında, "Kurtuluş meşalesinin yakıldığı 19 Mayıs şehrinde olmamız bizler için ayrı bir gurur kaynağıdır" dedi.

12:11:26 | 2022-05-18


Haberi Sesli Dinle

Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle bir kutlama mesajı yayımladı. Vali Dağlı mesajında, "Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, Türk milletinin bağımsızlık inancından aldığı güçle Samsun’a ayak basarak Milli Mücadale’yi başlattığı 19 Mayıs 1919 gününün 103. yıl dönümünü hep birlikte yaşamanın mutluluğu içerisindeyiz. Kurtuluş meşalesinin yakıldığı 19 Mayıs şehrinde olmamız bizler için ayrı bir gurur kaynağıdır. Koronavirüs pandemisi nedeniyle geçtiğimiz iki yılda tedbirler dahilinde kutladığımız 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı, pandeminin kitlesel bir tehdit olmaktan çıkmasıyla bu yıl daha büyük bir coşku ve sevinçle kutluyoruz. Samsunlular olarak Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurtuluş meşalesini yaktığı şehirde yaşamanın onur ve ayrıcalığını daha derin hissettiğimiz bu önemli günde, düzenlediğimiz 19 Mayıs kutlamalarıyla şehrimizin her yerinde bayram coşkusunu yaşıyoruz" dedi.

GENÇLERE SESLENDİ
Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün'ün 19 Mayıs 1919 tarihinde Samsun'a çıkışının, Türk milletinin makûs talihini değiştiren, tarihi ve stratejik bir girişim olduğuna da işaret eden Vali Dağlı, şunları söyledi: "Cumhuriyet tarihimizin başlangıcı, milletimiz ve ülkemiz için parlak bir geleceğe doğru atılan ilk adım olan 19 Mayıs günü, bağımsız bir devlet ve özgür bir millet olarak tarih sahnesinde yeniden yer almamızı sağlayan bir dönüm noktasıdır. Sevgili gençler, aziz şehitlerimizin canları pahasına savundukları bu mukaddes vatanın geleceği, istiklal şuuruyla yetişen sizlere emanet edildi. Samsun'da yakılan meşaleyi bugün de aynı kararlılık ve gururla taşıdığınıza şahitlik ediyoruz. Sizler, içinizde taşıdığınız sevgi ve heyecanla ülkemizin kalkınmasına katkı verecek en önemli değersiniz. Bu duygu ve düşüncelerle; başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm Millî Mücadele kahramanlarımızı, vatanımızın bölünmez bütünlüğü, Aziz Milletimizin bağımsızlığı, huzur ve refahı için canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi ve merhum kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla yâd ediyor, gençlerimizin, Aziz Milletimizin ve tüm Samsunlu hemşehrilerimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı tebrik ediyorum."


samsunsamsun valisizülkif dağlı19 mayısatatürk