Geri

Vali Dağlı'dan 'Sarıkamış' mesajı

Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, 'Sarıkamış Şehitlerini Anma Günü'nü unutmadı. Bir mesaj yayımlayan Dağlı, "Değerlerimizi nesilden nesile aktarmalıyız" dedi.

09:09:23 | 2021-12-22


Haberi Sesli Dinle

Vali Doç. Dr. Zülkif Dağlı, 'Sarıkamış Şehitlerini Anma Günü' nedeniyle bir mesaj yayımladı. Mesajında, bu toprakları vatan kılma adına çetin kış şartları altında Sarıkamış’ta şehadete yürüyen on binlerce şehidin, Türk milletinin gönlünde çok müstesna bir yere sahip olduğunu vurgulayan Vali Dağlı, "Memleketin dört bir yanından, kutsal bildiği değerler uğruna canını feda etmekten çekinmeyerek vatan sevdasıyla vazifeye koşan Mehmetçiğin ölümsüzlük destanı, aziz hatıralarıyla yüce milletimizin engin gönlünde hak ettikleri yeri almışlardır" dedi.

NESİLDEN NESİLE AKTARMALIYIZ
Vali Dağlı mesajında, "Bugün bizler bu fedakârlığın bilincinde olarak, milli bir inançla kahraman askerlerimizin büyük bedeller ödeyerek Türk Milletine emanet ettikleri bu kutsal değerleri en iyi şekilde korumalı, birlik ve beraberlik içerisinde nesilden nesile aktarmalıyız. Bu duygu ve düşüncelerle Sarıkamış’ta ve yurdumuzun her köşesinde kahramanlık örneği göstererek adını tarihe yazdıran tüm şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi ise minnetle anıyorum" ifadelerini kullandı.


samsun valisizülkif dağlısarıkamışşehit