Geri

Vali Dağlı'dan sanayi toplantısı

Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, Kavak ve Havza Organize Sanayi Bölgeleri için toplantı yaptı. Toplantılarda sanayi bölgelerindeki çalışmalar firmaların parsel talebi konuları görüşüldü.

15:00:32 | 2021-11-09


Haberi Sesli Dinle

Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, Kavak ve Havza Organize Sanayi Bölgeleri için toplantı yaptı. Toplantılarda sanayi bölgelerindeki çalışmalar firmaların parsel talebi konuları görüşüldü.

Kavak Organize Sanayi Bölgesine yatrım yapmak isteyen firmaların parsel tahsis talepleri ve tapu tescil talepleri ile altyapı çalışmaları devam eden inşaatların son durumunun görüşüldüğü toplantı, Vali Dr. Zülkif Dağlı'nın başkanlığında gerçekleştirildi. Kavak OSB'nin bölgesel teşvik uygulamasında 5. bölge avantajlarından yararlandığını ve yatırım yapacak firmalara bedelsiz arsa tahsisi yapıldığını hatırlatan Vali Dağlı, Kavak OSB'nin, orta ve büyük ölçekli sanayi tesislerine sağladığı avantajlar ile ihracatın artırılmasına ve hem ilçe hem de ülke ekonomisine büyük katkılar sağlayacağına inandığını söyledi. Havza Organize Sanayi Bölgesi için gerçekleştirilen toplantıda ise, geçtiğimiz hafta 3 firmadan gelen parsel tahsis taleplerinin ardından bu hafta 5 firmadan gelen yeni parsel tahsis talepleri, mevcut firmaların inşaatlarının son durumu ve OSB genişleme alanlarıyla ilgili süreç görüşüldü.

YENİ OSB CAZİBE MERKEZİ OLACAK
Ayrıca Tekkeköy'de yaklaşık 260 hektar alanda faaliyet gösterecek olan Yeni Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyeti Toplantısı da, Vali Doç. Dr. Zülkif Dağlı'nın başkanlığında yapıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir ve üyelerin katıldığı toplantıda, yeni OSB'nin, kara, deniz, hava ve demiryolu olmak üzere 4 ulaşım ağına oldukça yakın olması nedeniyle önemli bir cazibe merkezi olacağını ifade eden Vali Dağlı, "Yeni OSB, ilimiz ve ülkemiz ekonomisine büyük katkılar sağlamasının yanında, yatırımcılarımızı her anlamda destekleyecek, vatandaşlarımıza daha çok iş imkanı sağlayacak ve istihdam oranına büyük bir ivme kazandıracaktır" ifadelerini kullandı.


Zülkif DağlıMustafa DemirHavza OSBTekkeköy OSBKavak OSBOrganize Sanayi Bölgesi