Geri

Uzunkız Yaylası sonbahar renklerine büründü

Yakakent ilçe merkezine 35 kilometre uzaklıkta 1300 rakımlı Uzunkız Yaylası doğaseverlerin dikkatini çekiyor. Yeşilin buluştuğu yerde bulunan Uzunkız Yaylası, sonbaharın da gelmesiyle sarı ve kırmızının tonlarına büründü.

13:40:41 | 2022-11-24


Haberi Sesli Dinle

Bir sahil ilçesi olan Yakakent, denizin hemen bitiminde uzanan dağlarıyla da dikkat çekiyor. Yayla turizmi için çok elverişli bir konumda olan ilçenin yüksek kesimleri sonbaharın gelmesiyle birlikte rengarenk görünüme kavuştu.

Yakakent ilçe merkezine 35 kilometre uzaklıkta 1300 rakımlı Uzunkız Yaylası, sonbaharın da gelmesiyle sarı ve kırmızının tonlarına büründü.

Yakakent'in içinden geçilerek gidilen Uzunkız Yaylası, yeşil çam ve köknar ormanları arasında düz arazi üzerinde kurulan ahşap evler, depolar ve dev karınca tümülüsleriyle görülmeye değer bir manzara oluşturuyor. Mesire yeri de bulunan Uzunkız Yaylası kalabalıktan uzaklaşmak isteyenler için ideal bir seçenek olarak doğaseverleri bekliyor.

İstanbul ilinde 2018 yılından itibaren faaliyet gösteren Yakakent ilçesi Uzunkız Yaylası Yardımlaşma Derneği Başkanı Aydın Coşkun, Uzunkız Yaylası'nın coğrafi konumu itibari ile diğer yaylalardan farklı olduğunu söyledi. ‌Yaylanın doğal güzelliği ve konumu itibari ile önemli bir yerleşim yeri olduğunu belirten Çoşkun, "Uzunkız Yaylası Yakakent ilçemizin en üst noktasında çam ve köknar ağaçlarının arasında verimli düz arazi üzerinde küçük ve büyükbaş hayvancılık ve her türlü tarımsal ürününün yetiştirildiği yayladır" dedi.

‌Yaylanın dört mevsimde de farklı güzellikte olduğunu bildiren Çoşkun, "Buranın dört mevsimi farklıdır. Kışı, yazı, baharı ayrı bir güzel ama sonbaharda burası çok daha farklı bir güzelliğe bürünüyor. Yeşili ayrı bir ton. İlçe halkımızı, Samsunlu hemşehrilerimizi, doğa severleri ziyarete bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Haber: Mustafa KAHYA / YAKAKENT


yakakentuzunkız yaylasısohbahar