Geri

Urguya Us FISU'da gümüş madalya kazandı

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) ev sahipliğinde Samsun’da gerçekleştirilen FISU Üniversiteler Dövüş Sporları Dünya Kupası Boks branşında Kadınlar 60 kiloda milli sporcu Urguya Us gümüş madalya kazandı.

10:09:02 | 2022-10-03


Haberi Sesli Dinle

Samsun'da, Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu (TÜSF), Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ), Samsun Büyükşehir Belediyesi ile Samsun Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü koordinesinde organize edilen FISU (International University Sports Federation – Uluslararası Üniversite Sporları Federasyonu) Dünya Üniversiteler Dövüş Sporları Kupası'nda (World Cup Combat Sports) milli sporcular rakiplerini mağlup ederek göğsümüzü kabarttı.

GURUR YAŞATTI
Kıyasıya mücadelelerin yaşandığı müsabakalarda seyirciler yoğun ilgi gösterirken, Kadınlar 60 kiloda milli sporcu Urguya Us, yapılan Dünya Boks Şampiyonası'nda ikinci olarak gümüş madalya kazandı ve hem Samsun'u hem ülkeyi gururlandırdı.

ANTRENÖRÜ BABASI
Mutluluğunu antrenörü aynı zamanda babası olan Fazlı Us ile paylaşan Urguya Us, sosyal medya hesabından, "Samsun'da düzenlenen FİSU Dünya Boks Şampiyonası'nda 60 kg'da 2. oldum. Günlerdir gelen, arayan, mesaj atan herkesten Allah razı olsun. Başarılarımın mimarı olan babam Fazlı Us'a teşekkürü bir borç bilirim. Kısa ama güzel bir heyecan yaşadık. İyi ki varsınız, ben hakkımı helal ediyorum, siz de hakkınızı helal edin. Bir sonraki filmde görüşmek üzere" mesajını verdi.


urguya usfisusamsun