Geri

ÜNLÜ MENEMENCİ MEF’İN YERİ AÇILDI!

Birbirinden lezzetli yöresel kahvaltı çeşitlerinin yanı sıra zengin menüsüyle müşterilerini ağırlayacak olan MEF'in yeri, Tekkeköy ilçesi Kirazlık mevkiinde yer alan sanayi bölgesinde önemli bir ihtiyaca cevap verecek. Buğra Tanrıverdi ile iş ortağı Eser Meftun Kumcu tarafından hayata geçirilen işletme, damak tadına hitap eden zengin mutfağı, deneyimli aşçıları ve güler yüzlü personelleriyle Samsun’da bir marka olmayı hedefliyor.

16:19:24 | 2023-06-11


Haberi Sesli Dinle

YOĞUN İLGİ
İşletmenin Kirazlık mevkiinde yer alan adresinde gerçekleştirilen açılış programına, AK Parti Atakum İlçe Başkanı Abdülkadir Köstek, AK Parti Tekkeköy İlçe Başkanı Hayri Ağırlar, AK Parti İl Yönetiminden İsa Bozçelik, AK Parti eski Samsun İl Başkanı Hakan Karaduman, Samsun Kızılay İl Başkanı Ahmet Muştu ile Başkan Yardımcısı Ali Comart, Samsun Kızılay İl Yönetimi Saymanı Özgür Ok, Mali Müşavir Cemal Ok, Samsun Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Öztürk, sivil toplum kuruluş temsilcilerinin yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.

ÖZEL LEZZETLER DAĞITILDI
Açılış öncesi dualar edildi. Yapılan duanın ardından kurdele kesimine geçildi. Açılış kurdelesini protokol temsilcileri ve davetliler birlikte kesti. Açılış sonrası işletmeyi gezen protokol temsilcileri ve davetlilere açılış programına özel yemek ikramı yapıldı.

'SEKTÖR DENEYİMİNİ MARKAYA DÖNÜŞTÜRDÜK'
Yeni işletmeleri ve başarı hikayesiyle ilgili konuşan işletme kurucu ortağı Buğra Tanrıverdi şunları söyledi: “Yeme içme sektörünün haricinde mobilya ve hırdavat gibi değişik sektörlerde de faaliyet yürütmekteyiz. Ortağım Meftun Bey, daha öncesinde Samsun’un lezzet markalarından Menemenci Dayı’da 10 yıl işletmecilik yaptı. Orada sektörle ilgili tecrübelerini edindikten sonra yaptığımız istişareler neticesinde kendi iş yerimizi açmaya karar verdik. Kendi bölgemiz olan sanayi bölgesinde hizmet vermeyi uygun gördük. Çevremizden gelen talepler ve dostlarımızın teşvikleriyle bölgemizde, böyle nezih bir müessesenin olması gerektiği kanaatine vardık. Gerekli araştırmalarımızı yaparak ve çalışmalarımızı tamamlayarak işletmemizi ortağım Meftun Beyin isminin ilk üç harfini kullanarak 'Meşhur Menemenci MEF’in Yeri' markasıyla hayata geçirmiş olduk” dedi.

'KATKI SAĞLAMAK İSTİYORUZ'
İşletmenin ana nedenlerinin yerel ekonomiye ve istihdama katkı sağlamak olduğunu belirten Tanrıverdi sözlerine şöyle devam etti; “İşletmemizi ticari beklentilerin ve maddi kaygıların ötesinde şehrimize, insanımıza ve yerel ekonomiye katkı sağlamak, geleneksel lezzetlerimizi yaşatmak ve böylece Samsun’da hatırı sayılır bir müessese olmak için hayata geçirdik. Bu konuda oldukça samimiyiz. Aşçılarımızı özenle seçtik. İstihdama katkı sunmak için personellerimizi genç ve dinamik insanlardan seçtik. Aynı zamanda Restoranımızın hemen yanına küçük bir büfe açtık. Bu sayede müşterilerimiz yemek yedikten sonra büfemizden ihtiyaçlarını karşılayabilecekler” dedi.

'ZENGİN MENÜ'
Tanrıverdi, restoranın menüsü ve konseptiyle ilgili yaptığı açıklamada ise şu ifadelere yer verdi:“ Restoranımızda yer alan menümüzde başta yöresel menemenimiz olmak üzere Karadeniz’imizin lezzet markası kuymak, bunun yanında kavurmalı yumurta, geleneksel köy kahvaltısı, odun ateşinde pişen nefis et dönerimiz, meze çeşitlerimiz, çorba çeşitlerimiz yer almaktadır. Restoranımızın iç mekanını oluştururken, antika eşyalara ve ahşap malzemeye yer vermek istedik. Böylece iş yerimizde otantik bir atmosferin hakim olmasını sağladık. Hem çevre esnafımızın hem de Samsunlu hemşerilerimizin ailecek hoşça vakit geçirebilecekleri nezih bir ortam tasarladık.

İşletmemizin hayata geçirilmesinde emekleri geçen başta ortağım ve can yoldaşım Meftun Bey olmak üzere bizi teşvik eden tüm yakınlarımıza, dostlarımıza ve yetkililerimize şükranlarımızı sunuyoruz. Tüm Samsunlu hemşerilerimizi restoranımıza bekliyoruz. Mutlaka bizi ziyaret ederek lezzetlerimizi tatsınlar. Müşterilerimiz bizim için her zaman baş tacıdır” ifadelerini kullandı. Meşhur Menemenci MEF’in Yeri, Şabanoğlu Mahallesi Kutlukent Bulvarı No: 136 İç Kapı No: 1 Tekkeköy adresinde hizmet verecek.

KAYNAK: HALK GAZETESİ


samsunmenemenmenemencimefin yerilezzetyemekyöreseltekkeköykirazlıkEser Meftun Kumcubuğra tanrıverdi