Geri

Ufukta ışık göründü

Son üç haftada iki galibiyet bir beraberlik alarak çıkışa geçen Yılport Samsunspor, bu hafta deplasmanda geçen yıl play-off'ta takıldığı Altınordu'ya konuk oldu.

12:17:46 | 2021-12-06
Fatih AKÇA
Fatih AKÇA      fatih.akca@gazeteekip.com
Köşe Yazısını Sesli Dinle

Son üç haftada iki galibiyet bir beraberlik alarak çıkışa geçen Yılport Samsunspor, bu hafta deplasmanda geçen yıl play-off'ta takıldığı Altınordu'ya konuk oldu.

Altınordu yabana atılmayacak, alttan yetiştirdiği gençlerle sürpriz işler başaran kendini ispatlamış bir takım. Yılport Samsunspor'un çıkışını devam ettirmesi ve Süper Lig iddiasını devam ettirmesi açısından son derece önem taşıyan bir karşılaşma bizi bekliyordu.

Özellikle Ümraniye'nin, Bandırmaspor'un, Tuzlaspor ve İstanbulspor'un puan kaybettiği, Eyüpspor'un BAY olduğu bir haftada Yılport Samsunspor için Altınordu galibiyeti büyük önem taşıyordu.

Fuat Çapa'nın öğrencileri işte bu bilinçle çıktığı maça. İlkyarıda rakibine adeta top yüzü göstermeyen bir Samsunspor izledik sahada.

Tomane'nin akıllı göğüs pası, Savicevic'in golü ile üstünlüğü tam olarak ele geçirdi kırmızı-beyazlı ekip.

Hatta ilk yarıda farkı açabilirdi Samsunspor. Olmadı... İkinci yarıda aynı oyunu bekledik doğal olarak...

İlk yarının aksine, ikinci yarının başından neredeyse 70. dakikaya kadar rakip kaleye gidemeyen bir Samsunspor vardı sahada.

Oldukça riskli olan bu oyun anlayışı Samsunspor kalesini oldukça zora soktu. 70. dakikadan sonra toparlanan kırmızı-beyazlı ekip, oyunda dengeyi sağlamasıyla birlikte bizi de rahatlattı.

Fofana oyuna girmesiyle birlikte kalitesini bir kez daha ortaya koydu. Kısa sürede takımı ateşlemeyi başardı ve Samsunspor'u rahatlatan golü attı.

Yılport Samsunspor bu galibiyetle bu sezon deplasmanda ikinci galibiyetini elde ederken, geçen hafta da yazdığım gibi galibiyet ve gol yememe alışkanlığını sürdürdü.

Kalenizde gol görmeyip, atarsanız hedefinize ulaşırsınız. Formül bu. Yılport Samsunspor bu formülü geç de olsa uygulamaya başladı.

Artık ufukta ışık göründü diyebiliriz.

Rakiplerin puanlar kaybettiği bir haftada alınan üç puan altın değerinde. Liderle puan farkı her geçen gün kapanıyor. Önceki haftalarda play-off hesapları yaparken bugün yeniden ilk 2 hedefi koyabiliyoruz.


fatih akçasamsunsporaltınordutff 1. lig


Yazıyı Sesli Dinle