Geri

Türk Mutfağı Haftası’nda Yakakent'in tescilli lezzeti 'Mantı' öne çıkıyor

Türk Mutfağı Haftası kapsamında Yakakent'in coğrafi işaretli marka tescilli yöresel ürünü Mantı'nın önemine vurgu yapıldı.

14:25:08 | 2023-05-24


Haberi Sesli Dinle

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı koordinasyonunda gerçekleştirilen Türk Mutfağı Haftası kapsamında Yakakent Belediyesi tarafından Türk Patent Marka Kuruluşuna (TÜRK PATENT) 01.12.2017 tarihinde tescil ettirilen Yakakent'in coğrafi işaretli marka tescilli yöresel ürünü Yakakent Mantı'sını İlçe Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi kadın üyeleri üretim atölyesinde tüketicilerin damak zevkine uygun olarak kullanımına hazırlıyor.

Yakakent Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi Başkanı Nezahat Kıyma, Türk Mutfağı Haftası dolayısıyla yaptığı açıklamada, "Yakakent ilçemizin coğrafi işaretli yöresel ürünü olan Yakakent Mantısı, kooperatifimizin üretim atölyesinde kadın girişimcilerimiz tarafından hijyenik şartlarda taze olarak hazırlanıp, ambalajlanarak uygun fiyatla tüketicilerimizin hizmetine sunulmaktadır.

Türk mutfağının vazgeçilmezi olan coğrafi işaretli yöresel ürünümüz Yakakent Mantısı Yakakent Balık Restoran'ta pişirilerek cevizli ve yoğurtlu olarak da müşterilerine servis edilmektedir. Kültür ve Turizm Bakanlığı girişimiyle bu yıl 2. düzenlenen 21-27 Mayıs Türk Mutfağı Haftası'nda Yakakent Mantı'sını tüketicilerin hizmetine sunmaktan bir kez daha bu misyonumuzu yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Toplumsal kaynaşmanın ana unsurlarından olan sofralarımızla cömertlik, paylaşım ve dayanışma ruhumuzu ortaya koymaya devam edeceğiz"dedi.

Haber: Mustafa KAHYA / YAKEKENT

 


samsunyakakentmantıyakakent mantısıtürk mutfağı haftasıtürk mutfağıpatentpatent enstitüsüsamsun haberlerimutfak