Geri

Tufan İpek yazdı: EYT…

Gazete Ekip Yazarı Tufan İpek, milyonlarca kişinin merakla beklediği EYT konusunu kaleme aldı. İpek, "Oy istemeye gidebilmek için de; EYT’lilere devlet verdiği sözü mutlaka tutmalı. Aksi halde bu EYT iktidarı bile devirecek güce geldi" dedi.

10:45:22 | 2022-09-03


Haberi Sesli Dinle

Milyonlarca kişi gündemde olan Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) Yasası'nın bir an önce çıkmasını beklerken, Gazete Ekip Yazarı Tufan İpek, yeni yazısında (EYT) konusuna değindi.

HÜKÜMET NABIZ MI ÖLÇÜYOR?
EYT'lilerin milyonları bulduğuna işaret eden İpek, "25 yıl yani bir fiil 9125 günü olan şartının öne sürülmesi gündemde, söylentiler, basına yansıyan ve Ankara’dan ülkeye kadar yayılan gündem bu. Acaba; vatandaşın ‘EYT’ mağdurlarının nabzı mı ölçülüyor?" diye sordu.

HAKLARI GASP EDİLDİ
EYT’lilerin haklarının adeta gasp edildiğini ve çok beklediğini belirten İpek, "45 yaşından sonra bir EYT’li gidip alacağı ücretle zaten geçinemeyecek.
Bu ülke şartları ayan beyan ortada. Çalışan, üreten insanlara haklarını verme vakti geldi de geçiyor bile. Yüce Peygamberimiz şöyle buyuruyor: 'İşçinin alın teri soğumadan hakkını mutlaka verin!' Milyonları ilgilendiren ‘EYT’ çalışması meclisin açılmasıyla birlikte ilk gündeme gelecek konulardan biri olacak.
Büyük Meclis işçinin, emeklinin ve memurun hakkını verecektir diye düşünüyorum" dedi.

HÜKÜMET BU SESE KULAK VERMELİ
Samsun Milletvekillerinin, EYT mağdurları hakkında mecliste hiç bir görüş bildirmemesine şaşırdığını da vurgulayan İpek, "AKP iktidarının EYT mağdurlarını sevindirecek çalışmayı Meclisin açılmasıyla birlikte kamuoyuna en kısa zamanda açıklaması gerekiyor. Oy istemeye gidebilmek için de; EYT’lilere devlet verdiği sözü mutlaka tutmalı. Aksi halde bu EYT iktidarı bile devirecek güce geldi. Hükümet; bu sese kulak vermeli" ifadelerini kullandı.

 


tufan ipekeytemekliak partimeclis