Geri

Tufan İpek soruyor: Barutunuz mu bitti?

Gazete Ekip yazarı Tufan İpek, yüzlerce yıldır geleneksel olarak her iftarda patlatılan Ramazan Topu'nun bu yıl atılmamasını yazdı. İpek, asırlık geleneğin bir çırpıda yok edilmemesi gerektiğine dikkat çekti.

10:11:09 | 2022-04-12


Haberi Sesli Dinle

Samsun'da bu yıl Ramazan topunun patlatılmaması dikkat çekerken, gazetemiz yazarı Tufan İpek, yüzlerce yıldır sürdürülen geleneğin Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl devam ettirilmemesini kaleme aldı. İpek yazısında, "Rahmetli babamın mesleği nedeniyle çook memleket gördük. Çok şehirde yaşadık. Onca şehir gördüm; Ramazan topunun atılmadığına ilk kez Samsun’da şahit oldum. Yazık size!" dedi.

"Osmanlıdan beri bize yadiğar, geleneğimiz, göreneğimizi siz bir çırpıda nasıl kaldırırsınız?" diye soran İpek, "Nineler, teyzeler, dedeler, amcalar, torunlar, halalar yediden yetmişe herkes bu Ramazan topunun atılmasını dört gözle bekliyor. Canım Samsun halkını daha fazla üzmeyin ve germeyin! Samsun Büyükşehir Belediye Başkanına hiç yakışmıyor, yakıştıramadım da… Asırlık gelenek bir çırpıda yok edilmemeli. Elinizi vicdanınıza koyun!" ifadelerini kullandı.

Tufan İPEK'in yazısının tamamını okumak çin tıklayın.

Devamını okumak için tıklayınız


tufan ipekramazan topuramazan ayıtopbarutgelenekselsamsunsamsun büyükşehir belediyesibaşkan mustafa demir