Geri

Tohum topları doğaya bırakıldı

10:21:35 | 2022-04-24


Haberi Sesli Dinle

Canik Cahit Zarifoğlu İlkokulu Anasınıfı öğrencileri, "Minik Eller Toprağı Keşfediyor" projesi kapsamında tohum toplarını doğaya bıraktı.

İşini önemseyerek yaptıklarının altını çizen Cahit Zarifoğlu İlkokulu Anasınıfı Öğretmeni Mühibe Akman Bahadır, “Minik eller toprağı keşifte projesi kapsamında velileri ve köylerde yaşayan büyüklerimiz aracılığıyla ata tohumlarına ulaştık. Sınıfta tohumlar öğrenciler ile birlikte incelendi ve tanıtıldı. Tanılan ata tohumlarımız Canik Orman okulunda tohum topu haline getirildi ve öğrencilerimiz ile birlikte doğaya bırakıldık Doğada filizlenmeyi bekliyor” dedi.

‘MİNİK ÖĞRENCİLERİMİZİN DOĞA BİLİNCİNİ ARTIRDIK’
Geleceğimizin teminatı olan minik öğrencilere özveri ile eğitim verdiklerini vurgulayan Cahit Zarifoğlu İlkokulu Anasınıfı Öğretmeni Mühibe Akman Bahadır, “Doğa bilinci, toprak sevgisi, doğayı koruma, üretim ve sabır, yardımlaşma ve işbirliği konularının ele alındığı projemizde öğrencilerimizle birlikte hazırladığımız tohum topları ile doğada. Yeni filizler ve fidanların oluşmasına katkı sağladık. Çevre bilinci konusunda daha da bilinilendik” diye konuştu.
Köksal ÖNER


anaokuluöğrencitohum toputoprakdoğaCanik Cahit Zarifoğlu İlkokuluCahit Zarifoğlu