Geri

Terme Makine Sanayi 11,7 milyonluk yatırımla atağa kalkacak

Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı (CMDP) kapsamındaki Terme Makine Sanayi Ortak Kullanım Atölyesi Projesi için 11,7 milyon TL'lik yatırım için imzalar atıldı. Terme Belediye Başkanı Ali Kılıç, “İlçemizi daha da ileriye taşıyacak projelere öncülük etmenin gururunu yaşıyoruz” dedi.

13:08:50 | 2022-09-08


Haberi Sesli Dinle

Terme Belediye Başkanı Ali Kılıç öncülüğünde başlatılan proje ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinasyonunda, Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) tarafından uygulanan Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı (CMDP) kapsamında Terme'ye 11,7 milyon TL'lik Terme Makine Sanayi Ortak Kullanım Atölyesi Projesi için protokol imzalandı.

İMZALAR ATILDI
Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) tarafından yürütülmekte olan 2022 Yılı CMDP, SOGEP ve Fizibilite Desteği Programlarının İmza Töreni Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, Terme Belediye Başkanı Ali Kılıç, OKA Genel Sekreteri İbrahim Ethem Şahin, Terme Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Barış Aktepe ve Terme Sanayi Sitesi Dernek Başkanı Hüseyin Aydın katılımıyla gerçekleştirildi.

TERME'NİN MAKİNA SANAYİ DAHA DA GÜÇLENECEK
İmza töreni sonrası açıklamada bulunan Terme Belediye Başkanı Ali Kılıç, "Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı (CMDP) kapsamında ilçemize 8,3 milyonu hibe 3,4 milyonu eş finansman olmak üzere toplamda 11,7 milyonluk yeni bir tesis kazandırıyoruz. CMDP Programının hedefi; bölgesel çekim merkezi niteliğini haiz şehirlerin katma değeri yüksek üretim, ihracat, istihdam, verimlilik, teknoloji ve yenilikçilik kapasitelerinin artırılması. Bu hedefler doğrultusunda Makina sanayi alanında bir marka olan ilçemizi daha ileriye taşımak için başlattığımız projeler birer birer meyvesini veriyor." dedi.

11,7 MİLYONLUK YATIRIM
Terme Belediyesi olarak ilçenin marka değerlerini ön plana çıkaracak her adamı desteklediklerini ifade eden Başkan Kılıç, "11,7 milyonluk yatırımla faaliyete geçecek Terme Makine Sanayi Ortak Kullanım Atölyesi Projesi ilçemizin makina sanayisinin eksik olan birçok imkanı esnafımızın ayağına getirerek, ortak kullanımına sunacak. Makina üreticilerimiz ve sanayi esnafımız teknolojik birçok imkana daha kolay ulaşacak. Şehir dışından aldığı birçok hizmeti buradan alacak. Daha kolay ve fazla üretimin önünü açarak, ilçemizin istihdamına katkı sağlayacak. Terme Belediyesi olarak, ilçemizi daha da ileriye taşıyacak projelere öncülük etmenin gururunu yaşıyoruz. Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Mustafa Varank başta olmak üzere Sayın Valimiz Zülkif Dağlı'ya ve OKA Genel sekreterimiz İbrahim Ethem Şahin'e destekleri için teşekkür ediyoruz."

ESNAFIN DAİMA YANINDAYIZ
Katkıları nedeniyle Başkan Kılıç’a teşekkür eden Terme Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Barış Aktepe, "Terme Belediye Başkanımız Sayın Ali Kılıç'ın öncülüğünde 6 aydan bu yana yoğun bir mesai harcayarak yürüttüğümüz projemizin bugün karşılığını aldık. İmzalarımızı attık. İlçe esnafımızın yararına olacak her projenin içerisinde olmaktan gurur duyuyoruz. Projemiz ile Makina üretimi alanında marka olan ilçemizi daha ileriye taşıyacağız. Terme Makine Sanayi Ortak Kullanım Atölyesi Projesi ile esnaflarımız üretimi ve istihdamı arttırarak hem ülkemize, hem de ilçemize katma değer sağlayacak. Sayın Belediye Başkanımıza destekleri için tüm esnafımız adına teşekkür ediyoruz. Terme Esnaf ve Sanatkarlar Odası olarak esnafımızın her zaman yanındayız." diye konuştu.

Terme Sanayi Sitesi Dernek Başkanı Hüseyin Aydın ise, “Terme Makine Sanayi Ortak Kullanım Atölyesi Projesi ile sanayide üretim yapan esnaflarımızın birçok sorunu ortadan kalkacak. Sanayi esnafları olarak Başta Belediye Başkanımız Ali Kılıç olmak üzere projeye emek veren herkese teşekkür ediyoruz.” dedi.

 


samsuntermeterme belediyesiali kılıçsamsun valisizülkif dağlı