Geri

Tekkeköy artık KÖY değil! Büyükşehir’de güzel çalışma

Hasan Togar Belediye Başkanımız başta olmak üzere Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir’in son projelerin takdir edilecek çalışmalar olduğuna inanıyorum.

10:07:08 | 2022-06-24
Okan DİLEK
Okan DİLEK      okan.dilek@gazeteekip.com
Köşe Yazısını Sesli Dinle

Tekkeköy’ün makus tarihi ve KÖY zihniyetinden kurtuluşun tanımı, Belediye Başkanı Hasan Togar’ın gövdesiyle ilçeye katkı koyması sonucu değişimle başladı.

Eşimin de memurluk hayatının ilk adımını attığı ilçe olması nedeniyle Tekkeköy ve Tekkeköy ilçesinin de benim nezdimde önemli yeri var. Bunun yanında amatör kümede mücadele verdiğim yıllarda Tekkeköy takımının dişli rakip olduğu da hafızamdadır.

Bu arada kimi projelerin zamanı anca geldiği söyleniyor olsa da herkesin dört mevsim yüzebilecekleri Olimpik Yüzme Havuzunun temelini keşke çok daha önce atmış olsaydı.

Evet derdimiz sadece havuz mu? Elbette değil, ancak artık Avrupa'da var olan spor ile tüm branşların entegre olduğu bir alanın yaratılıyor olması da oldukça önemli.
Karşısında dev gibi bir Şehir Stadı, sağında, solunda oluşturulan salonlar ve antrenman alanların tam karşısında Olimpik Yüzme Havuzu'nun olması muhteşem bir sonuç olacak.

Tekkeköy’ün gençleri, minik ve yıldızları büyükler kategorisinde ki altın kulaçlar kilometrelerce yol giderek yüzme branşını sürdürmek isteyenler artık Tekkeköy’de ki bu gurur abidesinde çalışarak kazanacakları madalyalar ile göğsümüzü kabartacak.

Tıpkı Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin Saathane Meydanı'na bir türlü şekil veremeyenlere inat bugün değişime uğrayan özüne dönüş görüntüsü çalışmasında olduğu gibi.

"Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin başka işi yok mu?" diyenler, sanırım 40-50 yıl öncesinde ki görüntüler altında kalmayı onlar da tavsip etmemekte.

Saathane Meydanı'nın aslına dönüşü ile ruh ve gönül alemimizi hoş tutacağına inanıyorum.

Barakaların, tepesinden kiremitlerin döküldüğü, leğen ve plastik ürün satan iş yerlerinden arınmış bir meydan ve aslına uygun yürütülen çalışma şehrin orta yerinde nefes alınacak bir alanın yaratılıyor olması en önemli projelerden birisidir.

Hasan Togar Belediye Başkanımız başta olmak üzere Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir’in son projelerin takdir edilecek çalışmalar olduğuna inanıyorum.

Ne güzel Ne güzel…


okan dilekhasan togartekkeköysamsunmustafa demir


Yazıyı Sesli Dinle