Geri

TBMM Başkanı Şentop Samsun'da

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mustafa Şentop, bir dizi program ve etkinliğe katılmak üzere Samsun'a geldi.

10:09:55 | 2021-12-27


Haberi Sesli Dinle

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop, Cumhurbaşkanlığı tarafından ilan edilen 'Mehmed Âkif ve İstiklâl Marşı Yılı' nedeniyle Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ)'nde düzenlenen İstiklal Marşı ve Mehmet Akif Ersoy Sempozyumu'na katılmak ve bir dizi ziyarette bulunmak üzere Samsun'a geldi.

TBMM Başkanı Şentop'u Çarşamba Havalimanı'nda AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir ve diğer protokol üyeleri karşıladı.

TBMM Başkanı Şentop, Samsun ziyareti kapsamında ilk önce OMÜ'nün ev sahipliğinde Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen İstiklal Marşı ve Mehmet Akif Ersoy Sempozyumu'nun açılışına katıldı.

Şentop ayrıca, Vali Doç. Dr. Zülkif Dağlı, Samsun Milletvekilleri ve protokol üyeleri ile birlikte OMÜ Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi fuaye alanında açılan İstiklal Marşı ve Mehmed Akif Ersoy afiş sergisini de gezdi.

TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop, Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Benim Objektifimden Vakıf Medeniyeti" temalı 1. Uluslararası Fotoğraf Yarışması kapsamında çekilen fotoğrafların yer aldığı serginin açılışını, Vali Doç. Dr. Zülkif Dağlı, Samsun Milletvekilleri, Vakıflar Genel Müdürü Burhan Ersoy ve protokol üyeleri ile birlikte gerçekleştirdi.

Şentop’ dan Başkan Demir’e ziyaret
Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir’i de ziyaret eden Şentop, kentte yapılan çalışmalarla ilgili bilgi aldı. Basına kapalı olarak gerçekleşen ziyarette TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop, şeref defterini imzaladı. Daha sonra Başkan Mustafa Demir, Prof. Dr. Şentop’a hediye takdim etti.

Makam ziyaretinin ardından Büyükşehir Belediyesi Kenevir ve İpek Atölyesi Satış Mağazası ziyaret edildi. Burada Başkan Mustafa Demir, kenevirden üretilen ve satışa sunulan giyim ürünleri ve kenevirle ilgili yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Sonrasında TBMM Başkanı Prof.Dr. Mustafa Şentop ile birlikte Saathane Meydanı’na geçerek burada hayata geçirilen projenin detaylarını anlattı.

Ziyarette ayrıca Samsun Valisi Zülkif Dağlı, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, AK Parti Samsun Milletvekilleri Yusuf Ziya Yılmaz, Fuat Köktaş, Orhan Kırcalı ile CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, AK Parti Samsun İl Başkanı Ersan Aksu ile kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri de yer aldı.

TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop, Vali Sayın Doç. Dr. Zülkif Dağlı'yı da ziyaret ederek, Valilik Şeref Defteri'ni imzaladı.


tbmmtürkiye büyük millet meclisimustafa şentopmehmet akif ersoy