Geri

Tarım dergisi yayın hayatına başladı

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan, dijital tarım dergisi, ‘sbbtarım’ yayın hayatına başladı.

12:13:10 | 2021-12-07


Haberi Sesli Dinle

Tarımsal içerikli makale ve Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen tarımsal çalışmalara dair haberlerin yer aldığı derginin ilk sayısına https://www.samsun.bel.tr sayfası üzerinden erişim sağlanabiliyor. Derginin ilk sayısı 25 Kasım itibariyle yayınlanmaya başladı.

40 sayfalık ilk sayısında Samsun’da süt sığırcılığının geliştirilmesi, bal arısı kolonisinde verimlilik, ceviz yetiştiriciliği, tarımsal yatırıma uygun alanlar, tarımsal gelişmede muhtarın rolü, domates yetiştiriciliği, tarım belediyeciliği, silajlık mısır ve yemlik börülce karışık ekim sistemi, siyah pirinç gibi konularda haber ve makaleler yer alıyor. Tarımın tüm bileşenlerini içeren ve konuları ile sektör paydaşlarına hitap eden ‘sbbtarım’ dergisi yılda üç sayı halinde olmak üzere ocak, mayıs ve eylül aylarında okurlarıyla buluşacak.

‘SEKTÖR PAYDAŞLARI ARASINDA TARIMSAL İLETİŞİMİ SAĞLAYACAK’

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, derginin şehrin tarımsal yapısı ve faaliyetlerinin tanıtımına önemli katkılar vereceğine inandığını belirterek, “Ülkemizin en önemli ovalarını barındıran ve tarımsal üretimde pek çok konuda önde olan Samsun’un tanıtımına, sektör paydaşları arasında tarımsal iletişimin sağlanmasına katkıda bulunacaktır” dedi.


tarım dergisidijital dergisamsun büyükşehir belediyesimustafa demir