Geri

Tabiat Parkı'nda masal tadında anne-baba-çocuk kampı

Atakum Alanli Recep Asal Matematik ve Tabiat Okulu, yaz etkinlikleri kapsamında Samsun Anadolu Masalları ekibini ağırlayarak ebeveynlerin de katıldığı etkinlik düzenledi.

14:50:47 | 2022-07-24


Haberi Sesli Dinle

Anne baba çocuk etkinlik kampında tanışma sonrasında okulun atölyeleri tanıtıldı. Ardından doğa yürüyüş parkuru yapılarak sahada mantar gözlemi, yabani meyveler, ekosistemdeki hayvanlar, ağaç ve çalılar hakkında bilgi verildi. Yürüyüş güzergahındaki şelalede su okuryazarlığı ve tek kullanımlık plastikler yerine kullanacağımız sürdürülebilir ürünler hakkında konuşuldu. Koruluk alanda ebeveynler ve çocuklar mavi kahkaha çiçeği masalını dinlediler.

‘HEP BİRLİKTE GÜZEL BİR GÜN GEÇİRDİK’
Parkur sonunda ip denge, güven bana ve sorunu çöz etkinlikleri düzenlenerek işbirlikçi eğitime dayalı istasyon etkinlikleri düzenlendiğini vurgulayan ARAMTO Koordinatörü Burak Eren, “Köy okullarının yaşam merkezlerine dönüşmesi projesinin ilk adımını Alanlı Recep Asal Matematik ve Tabiat Okulunda atan ve 13 Haziran da okulun açılışını gerçekleştiren Milli Eğitim Bakanımız Sayın Mahmut Özer'in ifade ettiği gibi okulumuz atölyelerimiz ile ve doğada kurduğumuz bağ ile tam anlamıyla bir yaşam merkezidir.

Tüm yaz boyunca okulumuzda öğrencilerimize dönük faaliyetlerimiz devam edecektir. Bizlere bu imkanı veren Milli Eğitim Bakanlığımıza, Atakum Ilçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze ve desteklerini esirgemeyen hayırsever iş insanı Sayın Recep Asal'a çocuklarımız adına teşekkür ederiz ”diye konuştu.
Haber: Köksal ÖNER


tabiatokulannebabaatakumalanlırecep asal