Geri

SMMMO’da ORKSAM’ın ayak sesleri

Ortak Karar Samsun Mali Müşavirler Grubu Pazar günü yapılacak olan oda seçimlerinde üyelerin büyük desteği ile seçime giriyor. ORKSAM grubu olarak Başkanlığa aday olan Oktay Ergör, bir çok STK ve Birlik yönetimlerindeki tecrübesini Samsun Mali Müşavirler Odası’na taşımaya hazırlanıyor.

14:26:21 | 2022-05-10


Haberi Sesli Dinle

Samsun Mali Müşavirler Odasında seçim heyecanı yaşanıyor. ORKSAM (Ortak Karar Samsun Mali Müşavirler Grubu) olarak seçime girerek, Başkanlığa aday oda yönetiminde yer almış ve çeşitli STK ve Birlik yönetimlerinde başarılı yönetim tecrübesine ulaşmış olan Oktay Ergör, ortak karar ve birlikte hareket anlayışı ile yenilik bekleyen üyeler ile aylardır sürdürdüğü çalışmalarının sonuna geldi. Ergör odanın daha aktif ve işlevsel yıllarını özlediğini hatırlattı.

MESLEKİ İTİBARI ELDE ETMEK İSTİYORUZ
Başkan adayı Ergör, “Gerçek bir demokrasi anlayışı ile çıktığımız bu yolda ekibim ve ben mevcut hizmetlere olan talebin arttırılmasını sağlayacak ve yeni uzmanlık alanları yaratarak mesleğimizin geleceğini şekillendireceğiz. Dünya ile birlikte geleceğimiz değişmekte, mesleğimiz de değişmektedir. Değişim için mesleğimize ışık tutacak projelerimizi ancak adil, şeffaf kurumlarla işbirliği içerisinde ve yenilikçi bir yönetim tarzı ile yeni bir oluşumla hayata geçirebileceğimize inanmaktayız. Avrupa Birliği Standartlarına uygun olarak bütün kurumlarda hak ettiğimiz mesleki itibarımızı elde etmek istiyoruz” dedi.

BİRLİKTE GELECEĞİMİZİ ŞEKİLLENDİRELİM
Ergör, “Bizim tek amacımız var o da ‘Herkes için güzel bir yol açmak’. Bu noktada tarafsızlığımızı, inancımızı ve samimiyetimizi gören herkesin bizimle olmak isteyeceğine inanıyoruz. Öncelikli hedefimiz yönetimde tek başına söz sahibi olabilmek. Mesleki sorumluluklarımıza yeni bir bakış ve yönetim anlayışını kökten değiştirmeye talip olan bizlere, meslektaşlarımızın da desteklerini bekliyoruz. Meslekten, toplumdan olabilmek için bizimle olun. Birlikte geleceğimizi şekillendirelim" diye konuştu.

VİZYON VE MİSYONUMUZ
Ergör ayrıca, “Vizyonumuz, mesleğimizin geleceğini birlikte inşa ederken teknolojik çözümler ile meslektaşlarımızın hayatını kolaylaştırmak, meslek mensuplarımızın küresel rekabete ayak uydurmasının yöntemlerini geliştirmek ve muhasebe mesleği için dünyadaki önem taşıyan deneyimleri ülkemizde hayata geçirmek. Mesleğin önceliğini yapan, Türkiye’nin güvenilir ve saygın kurumlarından biri olmak. Misyonumuz ise, meslek mensuplarımızın ekonomik, sosyal ve kültürel alanlarda geliştirilmesi ve mesleki itibarlarını yeniden kazanmalarını sağlamak. Haksız rekabeti önlemek, mesleki etik kurallara uyum ile dayanışma ruhu ve yardımlaşmanın gelişmesine katkıda bulunmak. Muhasebe ve denetim alanlarına olan talebi arttırarak yeni iş imkanları oluşturmak ve pazar paylarını geliştirecek çalışmalar yapmak. Mesleğimiz ile ilgili tüm kurum ve kuruluşlarla sağlıklı ve kalıcı işbirlikleri kurarak kamuoyunda yer edinmek” diye belirtti

ÇÖZÜMLER ÜRETMEK İÇİN VARIZ
Ergör, Atatürk’ün çağdaşlık yolunda olduklarını belirterek, “Geleceğe odaklıyız, dürüstlük ve şeffaflıktan yanayız. Mesleki özgürlüğümüzden taviz vermeyiz. Meslekte güven yaratmaktan yanayız. Yönetimde demokratız. Mesleki dayanışmadan ve birlikten yanayız. Bağımsızlık karakterimizdir. Meslekte dinamizmi, değişimi ve dönüşümü sağlamak hedefimizdir. Toplumda aktif rol almaktan yanayız. Cumhuriyet değerleri Rehberimizdir” diye konuştu
Ergör son olarak, “İstisnasız tüm kurumlarla işbirliği yapmak için varız. Çıkacak kanunlarda meslek örgütümüzün söz sahibi olmasını sağlayabilmek, çağın gereklerini yerine getiren, teknolojik çözümlerle meslek mensuplarının hayatını kolaylaştıran bir meslek odasını yeniden inşa edebilmek için varız. Kurumsallaşmayı hayalden öteye taşıyarak üyelerimizin vizyonunu açacak çalışmalar yapmak için varız. Genel siyaseti Samsun Mali Müşavirler Odası’nın kapısının dışında bırakmak sadece mesleğimizin ve meslektaşlarımızın sorunlarının çözümüne odaklanan bir meslek odası olabilmek için varız!. Toplumda mesleğimizin ve meslektaşlarımızın itibar kazanması için gereken her türlü girişimi yapmak için varız. Mesleğimizde uzmanlaşmaya yönelik spesifik , sektörel konularda teorik ve pratik eğitimler verebilmek yeni iş imkanları oluşmasını sağlamak için varız. Amacımız bölmek değil tüm meslektaşlarımızı siyasetten ve ön yargılardan bağımsız olarak yeniden bir araya getirmek için varız. Amacımız hiçbir kişi veya grubu kötülemek değil aksine insana değer vermek mesleğe meslektaşa yeniden değerler kazandırmak için varız. Her zaman meslektaşlarımıza bahaneler değil çözümler üretmek için varız” dedi.


oktay ergörORKSAMsmmoSamsun Mali Müşavirler Odasıserbest muhasebeciler