Geri

Sinecek: Elektrik faturalarında indirim bekliyoruz

Esnaf, son zamanlarda gelen yüksek elektrik faturalarından dert yanarken, Atakum Esnaf Sanatkar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Metin Sinecek, adeta esnafın sesi oldu. Sinecek, elektrik faturalarında indirim beklediklerini söyledi.

08:01:34 | 2022-02-18


Haberi Sesli Dinle

Esnaf, son zamanlarda gelen yüksek elektrik faturalarından dert yanarken, Atakum Esnaf Sanatkar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Metin Sinecek, adeta esnafın sesi oldu. Sinecek, elektrik faturalarında indirim beklediklerini söyledi.

Tüm Türkiye'de tepki çeken yüksek elektrik faturaları ile zor durumda kalan esnaf, ekonomik sıkıntılarla mücadele ederken, Atakum Esnaf Sanatkar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Metin Sinecek, elektrik faturalarında indirim beklediklerini belirterek, adeta esnafın sesi oldu. Esnafın, ülkenin şah damarı olduğuna dikkat çeken Sinecek, "Esnaf rahatlarsa ülke rahatlar" dedi.

EKONOMİ RAHATLARSA ÜLKE RAHATLAR
Esnafın, gelen yüksek elektrik faturaları nedeniyle sıkıntılar çektiğine işaret eden Başkan Sinecek, esnafın bu ülkenin şah damarı olduğunu belirterek, "Esnaf, bu ülkenin canıdır adeta. Esnafın rahat olması ekonominin rahat olması anlamına gelir. Ekonomi rahatlarsa hem ülke, hem esnaf hem de millet kazanır, rahat eder. Alım gücü artar" diye konuştu.

ÇARK DÖNGÜSÜ SAĞLAR
Yüksek enerji fiyatlarına da vurgu yapan Başkan Sinecek, yüksek faturalar nedeniyle esnafın sıkıntı çektiğini ve zor duruma düştüğünü söyledi. Sinecek, "Enerji, doğalgaz, yüksek enflasyon, alım ve satımın yavaşlaması konularında sıkıntılar var. Hükümetimizin bize vermiş olduğu yetki ve destek doğrultusunda esnafımıza 275 bin lira kredi veriyoruz. 500 bin lira da ticari kredi veriyoruz. Yeterli değil tabi ki, esnafımız borcu borçla kapatıyor. Bizim istediğimiz ise inşallah ekonominin rahatlaması ve inşallah bu döviz sorunundan kurtulmamız. Böyle olursa ekonominin yanı sıra esnafımız için de bir çark döngüsü sağlar” şeklinde konuştu.

ESNAFA YÖNELİK TEDBİRLER GENİŞLETİLMELİ
Piyasada ekonomi çarklarının dönmesi gerektiğini de ifade eden Başkan Sinecek, "Şu an KDV yüzde 8’den yüzde 1’e geldi. Bu yeterli mi? Değil. Çünkü esnafımızın enerji, doğalgaz, yakıt gibi sıkıntıları var. Cumhurbaşkanımız bu konuda esnafımıza yönelik tedbirleri genişletirse minnettar oluruz. Çünkü esnaf bu ülkenin şahdamarıdır. Bu ülkenin canıdır. Her esnafımız bu çarkın dönmesine vesiledir. Sayın Cumhurbaşkanımız 'Ekonomiyi canlandıracağım, esnaf ve sanatkarımız eski günlere dönecek' dedi. Tek haneli rakamlara dönmek bizim de istediğimiz. Ekonomi rahatlarsa alım gücü artar. Hem ülkemiz, hem esnaf, hem de milletimiz rahat eder” ifadelerini kullandı.


metin sinecekatakum esnaf sanatkarlar kredi kefalet kooperatifi başkanıesnafekonomielektrik faturası