Geri

Selçuk Bayraktar Samsun'da

TEKNOFEST'in başındaki isim Selçuk Bayraktar Samsun'da. Bayraktar Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir ile birlikte incelemelerde bulundu. Bayraktar, TEKNOFEST'in havaalanında yapılacağını açıkladı.

11:16:59 | 2021-11-04


Haberi Sesli Dinle

TEKNOFEST'in başındaki isim Selçuk Bayraktar Samsun'da. Bayraktar Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir ile birlikte incelemelerde bulundu. Bayraktar, TEKNOFEST'in havaalanında yapılacağını açıkladı.

Samsun'da, önümüzdeki yıl Dünya’nın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali olan TEKNOFEST'in düzenlenecek olmasının heyecanı yaşanırken, T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı ve TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, ev sahibi Samsun'a geldi. Samsun'daki hazırlıklar hakkında bir dizi incelemelerde bulunmak üzere şehre gelen Bayraktar ile Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır'ı Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir karşıladı.

İNCELEMELERDE BULUNDULAR
Başkan Demir ile Bayraktar, Kacır ve Vali Zülkif Dağlı, festivalin düzenlenmesi planlanan Samsun-Çarşamba Havaalanında incelemelerde bulundu. Başkan Demir, "Heyecan verici TEKNOFEST atmosferini şehrimizde yaşatmak için çalışmalara başladık" dedi.

TÜM GAYRETLERİMİZ GENÇLERİMİZ İÇİN
Festivalde yapılacak çalışmalardan da bahseden T3 Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Selçuk Bayraktar, “Şimdiden sürprizleri söylemem mümkün değil. Zamanı gelince onları kamuoyu ile paylaşırız. TEKNOFEST’e geçen yıl 200 bin gencimiz başvurdu. 50 bin takım şeklinde başvuru oldu. Buradan yetişen öğrenciler sadece İHA’lar, SİHA’lar değil, teknolojinin tüm diğer sivil alanlarında, teknoloji yarışmalarının yüzde 90’ı neredeyse sivil diğer alanlarda biyomedikalden yapay zekaya akıllı ulaşımdan insanlık yararına teknolojilere kadar çok geniş bir yelpazede alanlarda bu yarışmalar yapılıyor. Orada çok daha büyük eserler yapacaklarını göreceğiz genç kardeşlerimizin. Biz de şimdiden TEKNOFEST 2022’yi kocaman bir ekip olarak, aile olarak çalışıyoruz. Samsun Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ev sahipleri olarak bunun yanında Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcımız da burada. Tüm gayretlerimiz onların geleceği için” dedi.

TEKNOFEST HAVAALANINDA DÜZENLENECEK

Samsun Valisi Zülkif Dağlı, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir ve beraberindeki heyet ile birlikte TEKNOFEST 2022 ilk incelemelere başladıklarını söyleyen Bayraktar ayrıca, Teknofest 2022’nin Çarşamba Havalimanı’nda yapılacağını açıkladı. 

Bayraktar, incelemelerin ardından şehrin yöneticileri ile bir toplantı yapacak ve SAMÜ Ballıca Kampüsü Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesinde basın açıklamasında bulunacak.

SAMSUN FESTİVALE HAZIR POZU
Demir, Bayraktar ve Kacır, "Biz TEKNOFEST 2022’ye hazırız. Ya siz?" diyerek poz da verdi.


Selçuk BayraktarTEKNOFESTMustafa Demir