Geri

Samsunspor ucuz kurtuldu!

Portekiz’de kulüp almak isteyen Samsunspor Başkanı Yüksel Yıldırım’a Santa Clara kulübü önerildi. Ancak kulübün eski Türk başkanı İsmail Uzun’un elinde yüzde 7 hisse varken kulübü Samsunspor’a satmak istemesi Portekiz’de büyük yankı uyandırdı. İşte detaylar...

09:17:12 | 2022-09-26


Haberi Sesli Dinle

Portekiz’de kulüp almak isteyen Samsunspor Lideri Yüksel Yıldırım, başına son derece karışık bir iş almaktan son anda kurtuldu. Fanatik Gazetesi'nin haberine göre; Santa Clara’nın Türk Lideri İsmail Uzun, yüzde 7 payına sahip olduğu kulübün yüzde 53’lük payını Yüksel Yıldırım’a satmak istedi. O devirde Portekiz’de kulüp almak istediğine dair açıklamalar yapan Yıldırım’ın aylar evvel gelen bu öneriyi yaptığı araştırmadan sonra reddettiği öğrenildi. Sonrasında Portekiz Basını’nda yer alan haberlerde çıkan detaylar ise şok etti.

ALİ KOÇ'A DA SUNDU
İsmail Uzun, yüzde 7’lik paya sahipken kulübün yüzde 46’lık payını elinde bulunduran Glen Lau isimli iş insanıyla payları almak üzere bir mutabakat yaptı. Paylar için ödemeyi yapmak üzere bir vade belirlendi. Bu vade içerisinde ise Uzun, şimdi ödemesini yapmadığı payları Samsunspor Lideri Yüksel Yıldırım’ın yanı sıra Fenerbahçe Lideri Ali Koç’a dahi sundu. Alıcı bulunamayınca ödemeyi yapamayan Uzun’un bu sefer payların taksidini ödemek üzere kulüp kasasından kendi zimmetine para geçirdiği için hesaplarının bloke edildiği ve mutabakatın bozulduğu öğrenildi.

YILDIRIM VAZGEÇTİ
Portekiz’de dosyada yaşananlar ile ilgili savcılığın araştırmalarına devam ettiği de gelen haberler arasında. Bu durumun ardından Uzun geçen süreçte ise kendisine ait olan yüzde 7’lik hisseyi mecburen satması gerekti. Yüksel Yıldırım da bu süreçten vazgeçti.

Geçtiğimiz sezon içerisinde Yılport Samsunspor’un ardından yeni bir Kulüp satın alacağını açıklayan Başkan Yüksel Yıldırım, bu kararından vazgeçtiğini açıklamıştı.

 


samsunsporyüksel yıldırımali koçsanta claraportekiz