Geri

SAMSUNSPOR TARAFTARINDAN ADANA TEPKİSİ

Samsunspor Taraftar Grupları düzenledikleri basın toplantısında Adana Demirspor maçında yaşanan olayları anlatarak tepkilerini dile getirdi!


12:47:49 | 2023-12-04


Haberi Sesli Dinle

Samsunspor Taraftar Grupları, Adana Demirspor deplasmanında yaşanan olaylar üzerine bir basın açıklaması düzenledi. Samsunspor Kulübü Taraftar Sorumlusu Tonguç Ali Anıl, Samsunspor Taraftar Grupları Yöneticileri Volkan Altun ve Ümit İren, yaptıkları açıklamada, Adana deplasmanında yaşanan olaylara açıklık getirdi.

"GÜVENLİK ZAAFİYETİ YAŞANDI!"
Adana Demirspor maçında yaşanan olaylarda facianın eşiğinden döndüklerini söyleyen Tonguç Ali Anıl, büyük bir güvenlik zaafiyeti yaşandığına dikkat çekerek, "Samsunspor Taraftar Grupları olarak her deplasman maçından bir kaç gün önce, maçımızın oynanacağı şehre gideriz. Bize olan yaklaşımı analiz eder, o şekilde taraftarımızı yola çıkartırırız. Adana Deplasmanı öncesinde de aynı şeyi yaptık. Tüm Samsunspor taraftarı gençlerimiz bize emanet olduğu için bunu yapıyoruz. Adana'ya gittiğimizde, üzerimizde Samsunspor formaları ile gezdik. En ufak bir sıkıntı yaşanmadı. Stadyum girişinde, Samsunspor taraftarının ayakkabıları çıkartılarak, çoraplarına kadar kontrol edildi. Bundan yana sıkıntımız yok, aksine her şehirde bu yapılsın isteriz. Adana'da emniyet noktasında büyük bir eksiklik vardı. Bizim olduğumu yerde polis yoktu. Olaya çok geç müdahale ettiler. Samsunspor Taraftar Gruplarını, Adana Demirspor'lu çok sayıda taraftar grubun çok güzel karşılamasına rağmen, bu gruplara muhalif olan bir başka taraftar grubu tarafından saldırı girişiminde bulunuldu. Bu saldırgan grup, 150 - 200 metrelik bir mesafeyi ellerinde bıçaklarla, satırlarla, uçlarına jilet takılmış sopalarla, hem de hiç bir polis müdahalesine maruz kalmadan geçerek, tribünlerimize kadar geldi. Şunu hatırlatmakta fayda var ki; Samsunspor taraftarını kimse sınamasın. Samsunspor taraftarını herkes bilir. Bilmeyen de kendi bilir." dedi.

"ÖZLENEN BİRLİKTELİK TABLOSUNU YAŞADIK"
Adana Demirspor'lu saldırganların, ilk önce Samsunspor pankartını hedef aldıklarını ifade eden Tonguç Ali Anıl, burada yaptıkları savunma ile buna müsaade etmediklerini belirterek, "Eli bıçaklı sözde taraftarların saldırıları, ilk olarak pankartımıza oldu. Buna müsaade etmedik. Sosyal medyada pankartı aldıklarını yazanlar var, bu yalan. Öyle ki Samsunspor takımımız, önümüzdeki maçta sahaya o pankart ile çıkacak. Bununla ilgili TFF'ye gerekli başvurular kulübümüz tarafından yapıldı. Olay anında Samsun'daki basın mensubu arkadaşlarımızla iletişim kurarak, şehri saldırı hakkında bilgilendirmelerini istedik. Basınımızın bilgilendirmesi ile Samsun siyaseti hızlı şekilde devreye girdi. Samsun Valisi Orhan Tavlı, AK Parti Genel Başkanvekili Yardımcısı Fuat Köktaş, AK Parti Samsun Milletvekilleri Ersan Aksu ve Mehmet Muş ile MHP İl Başkanı Burhan Mucur, AK Parti İl Başkanı Mehmet Köse hızla devreye girerek, Adana Valiliği ve Adana İl Emniyet Müdürlüğüne gereken tepkiyi gösterdiler. O dakikalardan sonra da geniş güvenlik önlemleri devreye sokuldu. Biz bu tabloyu özlemiştik." diye konuştu

"SAMSUN EMNİYETİNİ ÖRNEK ALSINLAR!"
Samsun İl Emniyet Müdürlüğünün, Türkiye'ye örnek olması gerektiğini söyleyen Tonguç Ali Anıl, "Samsun Emniyeti ve Spor Şube Müdürlüğü, Türkiye'deki tüm illerin emniyetine rol model olarak gösterilmeli. Bugüne kadar Samsun'a deplasmana gelen hiç bir takımın taraftarı, bir saldırıya uğramadı. Hem bizim örnek misafiperverliğimiz hem de emniyetimizin aldığı geniş güvenlik önlemleri nedeniyle böyle olaylar yaşanmadı. Buradan bir çağrıyı da şehrin yerel yöneticilerine yapmak istiyorum. İmkansızlıklar nedeniyle deplasman maçlarına 200-300 kişi gidiyoruz. Bu sayının artması için, acil şekilde ulaşım desteği sağlanmalı, mevcut imkanlar arttırılmalı. Siz bize destek olun, biz takımımızın yanında daha güçlü olalım." dedi.

"O PANKARTI İNDİRMEYE KİMSENİN GÜCÜ YETMEZ!"
Samsunspor Taraftar Grupları Yöneticisi Ümit İren, Adana İl Emniyet Müdürlüğünü kınadıklarını kaydederek, "Adana'da da yaşanan bu olayı kınıyoruz. Adana Emniyeti'nin kınıyoruz. Bizler ince aramadan geçerken, bir grup Adana Demirspor taraftarının satırla, bıçakla içeri girmesi kesinlikle doğru değildir. Sosyal medyada pankartımızın alındığına dair söylentiler var. Pankartımız bizim namusumuzdur. Bayrağımız yıllardır inmediği gibi bu saatten sonrada hiçbir taraftarın gücü yetmez. Biz Samsunsporluyuz. Bu şehrin evladıyız. İnşallah, TFF'ye de başvuruldu. İnşallah futbolcularımız pankartımız ile sahaya çıkacak. Bizler, camia olarak hep birlikte güçlüyüz. Bu saatten sonra, biz sadece Samsunsporumuza camia olarak, hep destek, tam destek diyoruz. Belediye başkanlarımızı, siyasilerimizi, sivil toplum örgütlerimizi herkesi bizlere destek vermeye davet ediyoruz" dedi.

"YAŞANANLAR, ÜZÜCÜ VE DÜŞÜNDÜRÜCÜ!"
Adana'da yaşanan olayların kendilerini üzdüğünü ve düşündürdüğünü söyleyen Samsunspor Taraftar Grupları Yöneticisi Volkan Altun, "Türk Futbolu adına son derece üzücü ve düşündürücü olaylar yaşandı. Bunu en iyi Samsun'un ileri gerenleri görmeli. Samsunspor sadece bir maç aksiyonu değil, bu süreci ortaya koyabilmek için, bunun önünde arkasında çok büyük emekler hazırlıklar var. Adana'da yaşadığımız olay faciaya da dönüşebilirdi. Başkanımız açıklama yaptı. Gereken duruşu gösterdi. Ona da ayriyeten teşekkür ederiz. Burada şu an dikkat etmemiz gerekiyor. Bir şehrin toplamının temsili olarak Adana'ya gidiyoruz. Burada bir maçın sonuçsal değerleri ile alakalı değil. Ama biz her deplasman öncesi araba tedarik etmekte sıkıntılar yaşıyoruz. Şehrin belli noktaları destek veriyor ama bu destek, geçen sene birinci ligdeyken yeterliydi. Ama şimdi biz Süper Lig'deyiz. Bizim bu seneyi en güzel şekilde atlatmamız. Türk futboluna ve Samsun şehrine çok büyük değerler katacak bir yapı. Biz şehrin, yöneticilerinin, idarecilerinin bu desteğe daha fazla katılması gerekiyor. Biz 15 günde bir deplasmana gidiyoruz. Bu şehirde yaşayan herkesin, destek olması gerekiyor. Çünkü bunlar bizim çocuklarımız. Biz mutlak deplasman desteğine ihtiyacımız var. Adana'da bunu gördük. Yetersiz imkansızlıklardan dolayı 200-300 kişi gittiğimiz maçta yaşananlar görüldü. Ondan şehrin dinamiklerinin acil bir şekilde destek olması gerekiyor. Bir tatsızlık yaşandı. Bundan ders almamız lazım. Bir algıda var. Yüksel Yıldırım, maddi açıdan çok iyi. Budan bir ticari beklentisi yok. Sadece şehre olan görevini borcunu yerine getiriyor. Her şeyi kendisinden beklememek gerekiyor. O da psikolojik olarak yalnızlaşmasına ve enerjisinin tükenmesine sebep olur hepimizin destek vermesi lazım. Ben inanıyorum bu seneyi güzel bir şekilde atlattığımızda, Türk ve dünya futboluna değer katacağınız düşünüyorum" şeklinde konuştu.


samsunsporadana demirsportaraftarsamsunspor taraftarısamsunspor haberleri