Geri

Samsunlu öğrenciden yardım çağrısı

Ukrayna'nın Harkov şehrinde yaşayan Samsunlu öğrenci Rabia Merve Işıtan, sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımla yardım istedi.


07:22:46 | 2022-02-28


Haberi Sesli Dinle

Ukrayna'nın Harkov şehrinde yaşayan Samsunlu öğrenci Rabia Merve Işıtan, sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımla yardım istedi.

Ukrayna'nın Harkov şehrinde yaşayan Samsunlu öğrenci Rabia Merve Işıtan, sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımla şehirde yaşananları anlattı. Türklerin bölgeden tahliye edilmesi için yardım isteyen Işıtan, "Ukrayna'da mahsur kaldık sesimizin duyulmasını bekliyoruz. Ben bunları yazarken bir yerlere hala bombalar düşüyor. Tahliye bekliyoruz." dedi.

Işıtan açıklamasında şunları söyledi; "Merhaba ben Rabia Merve Işıtan, Samsunluyum. Ukrayna'nın Harkov şehrinde öğrenciyim. Bir kaç gün öncesinde bomba saldırısıyla uyandık ve o gün bugündür gecemiz gündüzümüze karıştı. Sürekli bomba sesleri duyuyoruz, bir yerlerde yakınlarımıza bombalar düşüyor. Can güvenliğimizden çok endişeleniyoruz. Türkiye'nin bizi tahliye etmesini bekliyoruz. Dün gece bomba saldırısı olacağı haberiyle yaklaşık 7 dakika içerisinde evden toparlanıp sığınaklara indik. Sığınak dediğimiz yerler metrolar ve çok soğuk. Bir çok insan çocuğuyla çoluğuyla yaşlısıyla genciyle orada bekliyor."


ukraynaharkovsamsunrusyasavaşRabia Merve Işıtansosyal medya