Geri

Samsun Valisi Zülkif Dağlı'dan kaymakamlara talimat

Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, Vali yardımcıları, ilçe kaymakamları ve kolluk birimlerinin yöneticileri ile toplantı yaptı. Boğulma, orman yangını gibi konuların görüşüldüğü toplantıda Vali Dağlı, kaymakamlara "Vatandaşların işlerine ivedilikle çözün" talimatı verdi.

15:48:02 | 2022-08-08


Haberi Sesli Dinle

Samsun valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, toplantıda yaptığı konuşmada, ormanlarda kasıtlı-kasıtsız meydana gelen yangınların ekonomik yönden kayıplara sebep olmasının yanında ekolojik denge üzerinde de olumsuz etkiler meydana getirdiğini ve bunun da herkesi derinden yaraladığını belirterek, bu konuda özellikle yüksek risk taşıyan bölgeler başta olmak üzere gerekli tedbirlerin tüm kurumların iş birliğinde alındığını belirtti.

PİKNİK YASAĞI
Samsun'da, 31 Ekim 2022 tarihine kadar tescilli piknik ile mesire alanları haricindeki ormanlarda ateşli piknik yapmanın, motorlu taşıt kullanmanın, dolaşmanın ve kamp yapmanın yanısıra anız ve bahçe artıklarının toplanarak yakılmasının da yasaklandığını hatırlatarak, vatandaşlara alınan bu tedbirlere hassasiyetle riayet etmeleri çağrısında bulunan Vali Dağlı, orman yangınlarına karışı tüm kolluk birimlerince düzenli şekilde devriye faaliyetlerinin yapıldığını, ayrıca yine muhtarlar tarafından kırsal bölgelerde gerekli uyarı ve kontrollerin yapılmakta olduğunu söyledi.

BOĞULMA OLAYLARINA DİKKAT
Yaz aylarında hem il genelinden hem de çevre illerden gelen çok sayıda vatandaşın Samsun sahilinde denize girdiğini, meydana gelebilecek boğulma olaylarına karşı herkesin çok dikkatli olması ve sadece yüzme alanı olarak belirlenen yerlerin kullanılması gerektiğini ifade eden Vali Dağlı, "İlimizde yoğun olarak görülen çeken akıntı sebebiyle meydana gelen boğulma olayları hepimizi üzüyor. Bu konuda hem kurumlarımız hem de belediyelerimiz tarafından tedbir ve önlemler alınıyor olmakla birlikte vatandaşlarımıza da sorumluluklar düşmektedir. Herkesin kendi tedbirlerini alması büyük önem arz etmektedir. Vatandaşlarımızdan özellikle çeken akıntının ne olduğu ve karşılaşılması durumunda nasıl davranılması gerektiğiyle ilgili bilgi sahibi olmalıdır. Vatandaşlarımız ayrıca işaret/ikaz levhalarına mutlak surette uymalı ve can kurtaran bulunan bölgeleri kullanmalıdır" dedi.

KAYMAKAMLARA TALİMAT
Mülki İdare Amirleri olarak ‘İnsanı yaşat ki devlet yaşasın’ şiarıyla hareket ederek milletimize hizmet etmekle yükümlü olduklarını vurgulayan Vali Dağlı, vatandaşların sorunlarına çözüm bulabilmek ve vatandaş-devlet bütünleşmesini daha da pekiştirmek amacıyla tüm kaymakamlardan kırsal mahalle ziyaretlerine azami hassasiyet göstermelerini ve vatandaşlar tarafından dile getirilen talep/şikâyetleri imkanlar dahilinde ivedilikle sonuçlandırmalarını istedi.

MAGANDA KURŞUNLARINA DİKKAT ÇEKTİ
Düğün, nişan ve benzeri etkinliklerde silah kullanımının önüne geçmek için tüm kolluk kuvvetleri tarafından yürütülen denetimler ve bilgilendirme çalışmalarının kesintisiz devam ettiğini belirten Vali Dağlı, doğrudan veya yorgun mermi isabeti nedeniyle genç çiftlerin en mutlu günlerinin en kötü günlerinden birisi haline gelmemesi için tüm vatandaşları daha duyarlı olmaya ve mutluluğa kurşun sıkmamaya davet etti. Bu etkinliklerde ateşli silahlarla havaya ateş açılması durumunda sorumlular hakkında adli veya idari işlem yapılacağına bir kez daha dikkat çeken Vali Dağlı, bu mücadelede mahalle muhtarlara da önemli sorumluluklar düştüğünü söyledi.


samsunsamsun valisikaymakamormanyangınboğulmavatandaşpiknikmaganda