Geri

Samsun Valisi Dağlı'dan 'tedbir' toplantısı

Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, Vali Yardımcıları, ilçe kaymakamları ve kolluk birimleri ile ilgili kamu kurum yöneticileri ile toplantı yaptı. Toplantıda il genelinde alınacak kış trafik tedbirleri, üniversitelerde alınan/alınacak güvenlik ve barınma tedbirleri, kırsal mahalle ziyaretleri ile Teknofest2023 başvurularının teşvik edilmesi başta olmak üzere çeşitli konular görüşüldü.

11:39:52 | 2022-11-21


Haberi Sesli Dinle

Samsun'da 01 Aralık-01 Nisan tarihleri arasında ticari amaçlı yük ve yolcu taşımacılığı yapan araçlara kış lastiği kullanma zorunluluğu bulunduğunu belirten Vali Doç. Dr. Zülkif Dağlı, bu konudaki denetimlerin tavizsiz yürütüleceğini dile getirdi. Vali Dağlı, ticari olmayan hususi araçların da kış lastiği kullanmalarının hayati önem arz ettiğini ve vatandaşların bu konuda göstereceği hassasiyetin can ve mal kaybını önleme noktasında oldukça önemli olacağını söyledi.

KAYMAKAMLARA 'VATANDAŞA SİZ GİDİN' TALİMATI
Havaların soğumasıyla birlikte yaşanması muhtemel olumsuzluklara dikkat çeken Vali Dağlı, bu konuda bütün kaymakamların kendi ilçeleriyle ilgili çalışma yürüttüğünü belirterek, “Yoğun kar yağışı ve olumsuz hava şartlar nedeniyle hiçbir vatandaşımızın mağduriyet yaşamaması için çalışmalar devam ediyor” dedi.
Vatandaşların sorunlarına çözüm bulabilmek ve vatandaş-devlet bütünleşmesini daha da pekiştirmek amacıyla tüm kaymakamlardan kırsal mahalle ziyaretlerine azami hassasiyet göstermelerini ve vatandaşların gelmesini beklemeden kendilerinin vatandaşlara mahallinde ulaşmalarını isteyen Vali Dağlı, vatandaşlar tarafından dile getirilen talep ve şikâyetlerin de imkanlar dahilinde ivedilikle sonuçlandırılması gerektiğini söyledi.

TEKNOFEST BAŞVURULARI 30 KASIM'A UZATILDI
Vali Dağlı ayrıca, tüm ilçelerde bulunan fakülte ve meslek yüksekokullar da dahil olmak üzere Ondokuz Mayıs Üniversitesi ve Samsun Üniversitesi'nde eğitim-öğretim gören hiçbir öğrencinin başta barınma ve güvenlik olmak üzere hiçbir sorunla karşılaşmamaları için gayret gösterdiklerini ifade etti. Samsun’un ev sahipliğinde yaklaşık 900 bin kişinin katılımıyla dolu dolu geçirilen Teknofest Karadeniz’e ilden rekor sayıda yaklaşık 35 bin proje ile katılım gösterildiğini, 201 takımın finalist olduğunu ve 18 takımın da ödül aldığını hatırlatan Vali Dağlı, gençlerin yoğun ilgi gösterdiği ve bu yıl İstanbul, Ankara ve İzmir’de düzenlenecek olan Teknofest2023’e başvuruların 30 Kasım’a uzatıldığını belirterek, bu yıl Samsun olarak hedeflenen 40 bin projeye ulaşabilmek ve çok daha büyük başarılar elde edebilmek için gençlerin proje başvurularına yönlendirilmesi ve teşvik edilmesinin önem arz ettiğini dile getirdi.

 


samsunsamsun valisizülkif dağlıkaymakam