Geri

Samsun'un yollarında çiçek şöleni

Samsun'da baharın gelmesiyle birlikte belediye ekiplerinin yeşil alanlara ektiği 830 bin çiçekle kent rengarenk oldu. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, "Hedefimiz Samsun'da kişi başına düşen yeşil alan miktarını iki katına çıkarmak ve çiçek gibi bir Samsun oluşturmak" dedi.

12:31:27 | 2022-04-22


Haberi Sesli Dinle

Baharın gelmesiyle birlikte tüm kenti çiçeklerle donatan Samsun Büyükşehir Belediyesi, şehrin tamamında adeta bahar havası estirmeye başladı. Lalelerin yoğunlukta olduğu farklı renklerdeki çiçeklerle donatılan kent, ağaçların da çiçek açmasıyla ayrı bir güzelliğe büründü.

Samsun'un yeşil kimliğini yeniden kazanması ve daha yeşil bir dokuya kavuşması için kent merkezi ve farklı noktalarında ağaçlandırma çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı bunun yanında süs bitkileriyle de estetik uygulamalar yapıyor. İlkbaharın gelmesi ile birlikte çiçek ekim ve park bakım hizmetlerine daha hız veren ekipler, kentin dört bir yanına mevsime uygun çiçekler dikiyor. İlkbaharın güzelliğini kentin her yerinde vatandaşlara yansıtan ekipler çalışmalar kapsamında 200 bin adet lale, nergis ve sümbül gibi soğanlı bitkileri toprakla buluşturarak görsel şölen oluşturdu.

830 BİN ÇİÇEK DİKİLDİ
Yapılan tüm bu çalışmalarda beyaz kır papatyası, menekşe ve portakal nergisi olmak üzere 610 bin adet mevsimlik çiçek, kavşaklarda ise Osmanlı çimi, sarı taflan, kartopu gül, alev çalısı, berberis, bodur ve boylu zakkum gibi çalılardan 18 bin 500 adet ve yine açtığı çiçeklerle baharın geldiğinin haberini veren hatmi ağacı, süs eriği, süs elması ve top akasya ağaçlarından da 1500 adet çiçek dikimi yapıldı.

GÖRSEL ŞÖLEN
Samsun halkı ve kente gelen ziyaretçilerin dikimi yapılan çeşit çeşit ve renk renk bitkilerin görselliğine ilgi duyacaklarını belirten Park ve Bahçeler Daire Başkanı Ekrem Şahin, doğanın sunduğu güzellikleri ufak dokunuşlarla gözler önüne serdiklerini söyledi ve çalışmaların hız kesmeden devam edeceğini ifade etti.

ÇİÇEK GİBİ BİR SAMSUN İÇİN ÇALIŞIYORUZ
Gelecek nesillerin daha sağlıklı ve yeşil bir Samsun'da yaşamalarını sağlamak için her şeyi yaptıklarını söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, "Samsun'un her tarafına yeşil alan kazandırmak adına park, meydan ve yeşil alan çalışmaları yürütüyoruz. Yapmış olduğumuz bu parklarımızı da diktiğimiz çiçeklerle süslüyoruz. Mevsim itibariyle açan çiçekler vatandaşlarımıza muhteşem bir renk şöleni sunuyor. Tüm hedefimiz Samsun'da kişi başına düşen yeşil alan miktarını iki katına çıkarmak ve çiçek gibi bir Samsun oluşturmak" dedi.


samsunsamsun büyükşehir belediyesimustafa demirçiçekOsmanlı çimisarı taflankartopu gülalev çalısıberberisbodur ve boylu zakkumhatmi ağacısüs eriğisüs elması