Geri

Samsun'un turizm potansiyeli harekete geçirilecek

Samsun Valisi Doç. Dr. Samsun'un turizm pastasından hak ettiği payı alabilmesi için tanıtım çalışmalarının yoğunlaştırılacağını söyledi.

14:23:58 | 2021-12-20


Haberi Sesli Dinle

Vali Doç. Dr. Zülkif Dağlı, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu Bölge Müdürlüğü, Rölöve ve Anıtlar Müdürlüğü, Devlet Klasik Türk Müziği Korosu Müdürlüğü, Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğü, Devlet Tiyatro İdaresi Müdürlüğü yöneticileri ile toplantı yaptı. Vali Dağlı toplantıda, tamamlanan ve devam eden kültür ve turizm projeleri, kültür varlıklarında yapılan restorasyon ve turizmi geliştirme çalışmaları, kültürel etkinlikler, gerçekleştirilmesi planlanan kültür-turizm projeleri ile il genelinde yürütülen çalışmalar hakkında kurumlardan ayrı ayrı brifing aldı.

SAMSUN'UN POTANSİYELİ YÜKSEK
Turizmin, gösterdiği hızlı gelişme bakımından önemli bir ekonomik faaliyet alanı oluşturduğuna dikkati çeken Vali Dağlı, "Bu anlamda ilimizin tarihi ve kültürel eserleri, termal kaynakları, doğal güzellikleri, fuar ve kongre turizmine ev sahipliği yapabilme potansiyeli ile turizmde hak ettiği noktaya gelmesi için gayretli çalışmalarımıza ara vermeden devam ediyoruz" dedi.

TEKNOFEST HAREKETLİLİK GETİRECEK
Samsun'un, sahip olduğu bu fırsat ve imkanların tanıtılması, turizmin il ekonomisindeki payının ve turizm sektörünün hizmet kalitesinin artırılmasına yönelik faaliyetlerin yoğunlaştırılacağını ifade eden Vali Dağlı, Samsun merkezli düzenlenecek olan Teknofest2022'nin hem festival süresince hem de bırakacağı kalıcı izlerle sonraki yıllarda da şehre turizm anlamında önemli bir hareketlilik getireceğini ve bu konuda Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın taşra teşkilatında bulunan kurumlarına önemli görevler düştüğünü belirterek, çalışmaların bu doğrultuda herhangi bir aksamaya mahal vermeden yapılması talimatı verdi.

KÜTÜPHANEYİ GEZDİ
Toplantının ardından Gazi İl Halk Kütüphanesi'ni gezen Vali dağlı, kütüphanecilik ve bilgi hizmetlerinin yanı sıra aktivite bahçesi ile bütünleşik çocuk bölümü, konferans salonu, kafeterya gibi sosyal bölümler de olmak üzere pek çok özelliğe sahip modern kütüphane binası hakkında İl Kültür ve Turizm Müdürü Adnan İpekdal ve Kütüphane Müdürü Miktad Malat’tan bilgi aldı.


samsunturizmsamsun valisizülkif dağlıadnan ipekdal