Geri

Samsun'un ikinci Anne Dostu Hastanesi Çarşamba'da

Samsun İl Sağlık Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Muhammet Ali Oruç, “Çarşamba Devlet Hastanesi, Sağlık Bakanlığımız tarafından yapılan değerlendirme sonucunda ‘Anne Dostu Hastane’ ünvanı almaya layık görüldü” dedi.

10:25:05 | 2022-05-27


Haberi Sesli Dinle

Hastaneyi ziyaret ederek ‘Anne Dostu Hastane’ belgesini Çarşamba Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Uğur Sezgin ve doğum servisi çalışanlarına veren Samsun İl Sağlık Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Muhammet Ali Oruç, bu başarıdan dolayı tüm çalışanlara teşekkür ederek, emeği geçenleri tebrik etti.

‘ŞU AN İLİMİZDE 2 HASTANEMİZ ANNE DOSTU HASTANESİ’
Konuyla ilgili açıklama yapan Samsun İl Sağlık Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Muhammet Ali Oruç “Samsun Anne ve Bebek dostu hastane çalışmalarında etkin bir şehir. Yürütülen uzun soluklu çalışmalar sonucunda şu an ilimizde 2 hastanemiz Anne Dostu Hastanesi 25 sağlık kurumumuz ve 416 aile hekimliği birimimiz Bebek Dostu; 4 hastanemiz de ‘Yeni doğan Yoğun Bakım Bebek Dostu’ ünvanlarına sahip olarak hizmet veriyorlar. Bu yönüyle daha önce Sağlık Bakanlığımızdan Bebek Dostu İl ve Altın Bebek Dostu İl ünvanlarını alan Samsun’un “Anne ve Bebek Dostu Şehir” olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim ”diye konuştu.

‘TÜRKİYE’NİN İSE 76 INCI “ANNE DOSTU HASTANESİ”OLDU’
Çarşamba Devlet Hastanemiz de bu çalışmalar çerçevesinde Samsun’da “Anne Dostu Hastane” ünvanını Sağlık Bakanlığımızdan almaya hak kazanan ikinci hastanesi olduğunu vurgulayan Samsun İl Sağlık Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Muhammet Ali Oruç,” Bakanlık tarafından yapılan değerlendirmede kriterleri yerine getirdiği tespit edilen Çarşamba Devlet Hastanesi böylece Samsun’un 2’inci, Türkiye’nin ise 76’ıncı “Anne Dostu Hastanesi” oldu. Anne dostu hastane çalışmalarında öncelikli hedefimizi normal doğumun özendirilmesi ve sağlıklı olanın normal doğum olduğu konusunda annelerimizi bilgilendirmek oluşturuyor ”şeklinde konuştu.

‘HER ZAMAN KALİTELİ HİZMET SUNMAYA DEVAM EDECEĞİZ’
Bu çerçevede normal doğumu özendirmek için annelerimize tek kişilik doğum ünitelerinde hizmet vererek, odalarından çıkmadan, hasta mahremiyetine uygun şekilde doğum yapma imkânı sunma yönünde çalışmalarını yürüttüğünü hatırlatan Samsun İl Sağlık Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Muhammet Ali Oruç,” Sağlık Müdürlüğü olarak amacımız bu süreci daha güçlü bir şekilde sürdürerek ilimizdeki tüm sağlık tesislerimizde anne sağlığı ve doğum hizmetlerimizin kalitesini yükselterek, doğumun ideal koşullarda tek kişilik odalarda, en az müdahaleyle normal olarak gerçekleşmesinin sağlamak. Bu çalışmalara destek veren, özveriyle çalışan ekiplerimize ve gereken düzenlemeleri ivedilikle tamamlayan tüm sağlık tesislerimize teşekkürlerimi sunuyorum. Hep birlikte Samsun halkına daha nitelikli bir sağlık hizmeti sunmak için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.
Haber: Köksal ÖNER


samsunçarşambasağlıksamsun sağlıkçarşamba devlet hastanesihastaneanne dostuanne dostu hastane