Geri

Samsun’un baş belaları

Bunlar hırsızdır, bunlar yalancıdır, bunlar duygu sömürücüleri, insanlıktan nasibini almamış çiğlerdir.

14:23:51 | 2021-12-30
Okan DİLEK
Okan DİLEK      okan.dilek@gazeteekip.com
Köşe Yazısını Sesli Dinle

Bunlar hırsızdır, bunlar yalancıdır, bunlar duygu sömürücüleri, insanlıktan nasibini almamış çiğlerdir.

Her ülkede, her şehirde, Dünyanın her yerinde bu arsızlardan ve utanmazlardan milyonlarca var.

Ancak şehrimizde maalesef bu zihniyettekilerin çoğunun Samsun’un dışından geldiği pekala bilinmektedir. Samsun'umuzda bu çiğliği ve ajitasyonu yaparak kazanç sağlamak isteyen yok denecek kadar azdır.

Çünkü Samsun paylaşımcıdır, merhametlidir, hissiyatı yüksek fedakar bir toplumdur. Bunu iyi bilen 'dilenci bozuntuları' şehrimizi mesken tutmuştur.

Bunların arasında hırsızlar da barınmaktadır. Duygu sömürüsü yaparak topladıkları paralar yetmediği gibi kapı kapı gezerek gözüne kestirdikleri evlere girerek hırsızlık yapmayı da marifet bilmişlerdir. Bu hırsızlar benim de kapımı kırıp, evimi soyanlardır.

Geçmiş yıllarda böyle bir olayı yaşamış bir gazeteci olarak hırsızlara, dilencilere karşı bugün Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin ve diğer ilçe belediyelerin verdiği mücadelenin sonuna kadar arkasındayım.

Hiçbir vatandaşımız sanmasın ki bunlar gerçek ihtiyaç sahibi. İhtiyaç sahibine adres bellidir. Yerel yönetimlerin ilgili masaları, kaymakamlıklar ve yardım kuruluşları...

Ama bunlar gözü aç, insan müsebbibi mahluklardır. Samsun'umuzun temiz ve duygu sağanağı yüksek hissiyata sahip vatandaşlarımızın duygularını istismar ederek para kazananların cebinden 3 bin 500 TL para çıkmış olması sanırım her şeyi açıklamaktadır.

Bugün benim diyen hali vakti yerinde bir esnafın bile cebinde bu kadar para çıkmaz.

Bugün 'açım' diyene, 'doymadım' diyene, 'üzerimde kıyafetim yok' diyene hem devletimiz hem de vatandaşlarımız ile birlikte ilgili yardım kuruluşları sonuna kadar kapısını açmaktadır.

Bunlar seyyar hırsızlardır.

Çoğunun kökü ve menşei başka şehirlere aittir. Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekiplerinin sürdürdüğü bu çalışmanın hiç ara verilmeden sürdürülmesi ile bu duygu sömürücülerin şehrimize bir daha gelmemeleri sağlanacaktır.

Dilenciye cebinizde ki parayı vermeyiniz, onların duygu sömürüsü seslenişlerine aldanmayınız.

Kandırılmayınız, kanmayınız !


okan dilekdilencisamsun


Yazıyı Sesli Dinle