Geri

Samsun'u sel aldı!

Geçtiğimiz günlerde yağan şiddetli yağmur sonrası adeta kabusu yaşayan Samsun, bu sabah yine aynı manzarayla uyandı. Gece etkili olan yağmur bir çok noktada taşkınlara neden oldu.


12:00:15 | 2023-06-13


Haberi Sesli Dinle

Samsun’da etkili olan şiddetli sağanak yağmur sel felaketine neden oldu. Geçtiğimiz günlerde yağan şiddetli yağmurun izlerini yeni yeni silen Samsun'da bu gece yağan yağmur sonrası hayatı adeta felç etti.

Gece boyu yağan sağanak yağış sonrası yollar su birikmesi nedeniyle tıkanırken, evleri su bastı, sanayi bölgeleri adeta denize döndü.

Şehrin bir çok noktasında gölleri ve denizleri aratmayan görüntüler yaşanırken, vatandaşlar da duruma tepki gösterdi.

Öte yandan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, sel nedeniyle sorun yaşanan bölgelerde yapılan çalışmaları yerinde inceledi. Çalışmalar hakkında bilgi alan Başkan Demir, vatandaşlarla görüştü. Ardından açıklamada bulunan Başkan Demir, “Dünden itibaren ekiplerimiz gerekli tüm tedbirleri aldı. Tekkeköy’den Atakum’a kadar çok yoğun bir yağış aldık. Ekiplerimiz yoğun bir şekilde sahada çalışıyorlar. Şu anda da bütün ekiplerimiz biriken yağmur sularını çekmeye ve şebeke ağızlarını açık tutmaya gayret ediyorlar. Tüm ekiplerimizle tam tekmil sahadayız. Kısa bir zaman içerisinde sorunlar giderildi. Kentsel dönüşüm çalışması kapsamında bulunan Gülsan Sanayi Sitesi’nde de çalışma yapıyoruz. Sel sularının tahliyesi için ekiplerimiz hızla çalışıyorlar. Tüm ekiplerimiz sahada çalışmalara aralıksız devam ediyor. Vadi Bulvarı ışıkları mevkiinde bir heyelan olmuştu oraya da hızla müdahale ederek ulaşımla ilgili sorunu hemen giderdik” dedi.

 

 


samsunsamsun büyükşehir belediyesimustafa demirselyağmurkaradeniz