Geri

Samsun Şehir Hastanesi'nde neler oluyor?

09:18:06 | 2022-02-10


Haberi Sesli Dinle

İnşaatı devam eden Samsun Şehir Hastanesi, daha açılmadan bir çok iddia ile gündeme geliyor. Ücretlerinin ödenmediğini ileri süren işçiler, inşaatta demir kullanımı konusunda da 'usulsüzlük' olduğunu iddia etti.

İŞÇİLERİN PARASI ÖDENMİYOR
Samsun Şehir Hastenesi ile ilgili iddialan bitmek bilmiyor. 2020 yılında 1 milyar 69 milyona ihale edilen Samsun Şehir Hastanesi'nin bugüne kadar yüzde 20’ye yakın bir kısmı tamamlanırken, iddialar da gündeme geliyor. Hastane inşaatını yürüten şirkette çalışan işçiler, taşeron firma hakkında “ücretlerinin ödenmediği” ya da “noksan ödendiği” iddiasında bulunuyor.

'DEMİR KULLANIMI UYGUNSUZ' İDDİASI
Taşeron firma bünyesinde çalışan 150 kadar işçi, bir taraftan ücretlerinin “tam ve zamanında ödenmediği” gerekçesiyle yargıya başvurmaya hazırlanırken, diğer taraftan da “demir imalatında usulsüzlükler yapıldığını” öne sürüyorlar. İşçiler, inşaatta demir kullanımı konusunda “sözleşmeye uygunsuzluk” olduğunu belirtiyor. İşçilerin ödenmeyen ücretlerinin 700 bin TL civarında olduğu öğrenildi.

2023'DE HİZMETE GİRMESİ PLANLANIYOR
Yap-İşlet-Devret modeli yerine tamamen kamu kaynakları ile yapılan 900 yataklı Samsun Şehir Hastanesi’nin herhangi bir aksama olmaması halinde 2023’de hizmete girmesi planlanıyor.


samsunsamsun şehir hastanesi