Geri

Samsun Rotary Kulübü akıllı baston hediye etti

Samsun Rotary Kulübü, 13 görme engelli çocuğa, görme engellilerin hayatını oldukça kolaylaştıran Türk icadı WeWalk akıllı baston hediye etti.

13:54:48 | 2022-04-29


Haberi Sesli Dinle

Samsun Rotary Kulübü, “İyiliğe Koş Projesi” çerçevesinde 13 görme engelli çocuğun hayatına dokundu. Bağışlarla alınan 13 adet WeWalk akıllı baston Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Meclis Salonu’nda düzenlenen törenle engelli çocuklara teslim edildi.

HAYATLARI DAHA DA KOLAYLAŞACAK
Törende konuşan UR 2430. Bölge Samsun Rotary Kulübü Dönem Başkanı Yiğit Tören, “Bugün, ülke genelinde düzenlenen, “İyiliğe Koş Projesi” sonucu olan WeWalk teslim töreni için biraradayız. Bu projede dokunabileceğimiz ihtiyaç sahibi insanlara çeşitli vesilelerle yardım toplanıyor. Biz de Samsun Rotary Kulübü olarak bu anlamlı projenin içinde yer aldık. Bağışçılardan topladığımız yardımlarla görme engelli 13 kardeşimize 13 adet WeWalk aldık. WeWalk bir Türk mucizesi. Görme engelli mühendisler tarafından geliştirilen ve 59 ülkede kullanılan WeWalk, uluslararası birçok alanda ödül aldı. Kısacası, WeWalk dünyanın en akıllı bastonu.

Bu akıllı bastonlarımız görme engellilerin daha bağımsız ve güvenli bir biçimde hareket etmelerini sağlıyor. İnşallah akıllı bastonlarımız görme engelli kardeşlerimizin hayatını kolaylaştıracak ve onlara ışık olacak. Bizim amacımız engelli kardeşlerimizin toplumsal hayatta eşit olmaları. Bu yönde sosyal projelerimiz devam edecek” dedi.

TEŞEKKÜR ETTİLER
Ardından da, Rotary Kulübü üyeleri tarafından, akıllı bastonlar sahiplerine teslim edildi. Akıllı bastonları alan görme engelli çocuklar ve aileleri, Samsun Rotary Kulübü’ne teşekkür etti.


samsun rotary kulübüakıllı bastongörme engelliSamsun Ticaret ve Sanayi OdasıWeWalk