Geri

Samsun Milli Eğitim'e yeni müdür

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), bazı İl Milli Eğitim Müdürlüklerinde değişim yaptı. Tokat İl Milli Eğitim Müdürü Murat Ağar Samsun'a atandı.

12:39:54 | 2022-06-28


Haberi Sesli Dinle

Samsun Milli Eğitim Müdürü yapılan yeni atamayla değişti. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan atamalara göre Tokat İl Milli Eğitim Müdürü Murat Ağar Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne atanırken, Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit'in yeni görev yeri ise Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü oldu.

Yeni atamalara göre, Konya İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük Hatay İl Milli Eğitim Müdürlüğüne, Şırnak İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Özdemir ise Tokat İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne atandı.

Alınan bilgilere göre 14 il Milli Eğitim Müdürlüğü'nde daha önümüzde ki günlerde değişim yapılacağı ileri sürüldü.

MURAT AĞAR KİMDİR?
1981 yılında Tokat’ın Turhal ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Turhal’da tamamladı. 2003 yılında Ondokuzmayıs Üniversitesi Eğitim Fakültesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği bölümünden mezun oldu. Aynı yıl Bilgisayar Öğretmeni olarak göreve başladı, sonrasında Ar-Ge birim koordinatörlüğü ve şube müdürlüğü görevlerinde bulundu.

2009 yılında Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Eğitim Yönetimi ve Denetimi bölümünden mezun oldu. Doktora eğitimini Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü Eğitim Yönetimi ve Teftişi alanında 2019 yılında tamamladı. 2019 -2022 yılları arasında Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü ve Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğünde Daire Başkanlığı görevlerinde bulundu. 02.02.2022 tarihinde Tokat İl Millî Eğitim Müdürü olarak atandı. Murat Ağar evli olup, iki çocuk babasıdır.


eğitimmilli eğitimtokatsamsunmurat ağarmurat yiğitkonya