Geri

Samsun Lojistik Merkezi dolu

Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, 80 bin metrekarelik Lojistik Merkezi'nin tamamının dolduğunu söyledi.

15:14:53 | 2021-12-06


Haberi Sesli Dinle

Samsun Lojistik Merkezi Toplantısı, Vali Doç. Dr. Zülkif Dağlı'nın başkanlığında, ilgili kurum temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirildi. Toplantıda lojistik merkezinin durumu, devam eden yeni depo çalışmaları görüşüldü.

TAMAMI KİRALANDI
Samsun Lojistik Merkezinin, Türkiye'nin kuzey-güney ve doğu-batı eksenlerindeki yük koridorunun üzerinde bulunduğunu ifade eden Vali Dağlı, "Bölgemizin ve ülkemizin ekonomik ve sosyal kalkınmasında önemli bir yere sahip Samsun Lojistik Merkezi, 80 bin metrekare alanı ile firmalara, nakliye, depolama, dağıtım ve intermodal taşımacılık imkanları sağlamakta olup, bu alanın tamamı kiralanmış durumdadır" dedi.

İLK FAZ TAMAMLANDI
Yatırımcılara tahsis etmek üzere yeni depo inşaat çalışmalarının ilk fazı olan 5 bin metrekarelik bölümün tamamlandığını da belirten Vali Dağlı, "3 bin 750 metrekarelik alana sahip ikinci fazı ise 2022 yılı Mart ayında tamamlanacaktır. Yaptığımız toplantılarda ayrıca, depo tahsis talebinde yaşanan artış ve özellikle tarımsal ürünlerin muhafazasına yönelik atılabilecek adımları değerlendiriyoruz" diye konuştu.


samsun valisizülkif dağlısamsun lojistik merkezilojistiktekkeköyliman