Geri

Samsun hayal proje için pilot il olacak

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Samsun'da eğitime yönelik yeni çalışmaları ve il genelindeki yatırımların istişare edildiği İl Eğitim Değerlendirme Toplantısı'na katıldı. Bakan Özer, hayalleri olan proje için Samsun'un pilot il olacağını açıkladı.

13:48:05 | 2022-03-24


Haberi Sesli Dinle

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Samsun'da eğitime yönelik yeni çalışmaları ve il genelindeki yatırımların istişare edildiği İl Eğitim Değerlendirme Toplantısı'na katıldı. Bakan Özer, hayalleri olan proje için Samsun'un pilot il olacağını açıkladı.

Samsun İl Eğitim Değerlendirme Toplantısı, Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Mahmut Özer'in başkanlığında gerçekleştirildi. Samsun Valiliği'nde düzenlenen İl Eğitim Değerlendirme Toplantısı'nda konuşan Bakan Özer, Samsun eğitim yatırımları için önemli müjdeler verdi. Samsun'da bakanlığın yeni eğitim binaları yapma, güçlendirme, yık yap kapsamında 200 milyonluk bir yatırımının olduğuna işaret eden Bakan Özer, bu yatırım miktarını 1 milyar 129 milyonluk yeni yatırımla 1 milyar 324 milyon liraya çıkardıklarını söyledi.

ANAKOKULU KAPASİTESİ YÜZDE 100 ARTACAK
Eğitim alanında çok ciddi bir yatırımı Samsun'a kazındırdıklarını ifade eden Bakan Özer, "Samsun'a yapılacak yatırımda en büyük pay anaokullarının. 36 yeni anaokulu yapacağız. 6'sı özel eğitim anaokulu olacak okullarla Samsun'daki anaokulu sayısı 43'ten 79'a çıkacak. Yeni yaptığımız ilkokul ve ortaokulların içinde açacağımız anaokullarını buna dahil etmedik. Onlarla birlikte muhtemelen 80-90'ın üzerine çıkmış olacak. Yüzde 100 kapasiteyi artırmış olacağız" dedi.

SAMSUN'A ÖZEL EĞİTİM KAMPÜSÜ
Samsun'da yeni bir özel eğitim kampüsü yapma kararı aldıklarını da belirten Bakan Özer, 2022 yılında İstanbul'da 4, Ankara'da 2 olmak üzere yeni özel eğitim kampüsleri yapma kararı aldık. Bu kampüslerde özel eğitim anaokulu var. Özel eğitim uygulama okulu 1,2,3 kademe var. Özel eğitim destek okulu var. Ve aileleri çocuklarını beklerken nitelikli zaman geçirecekleri mekanların olduğu, halk eğitim kurslarını aldıkları, çok güzel donatıların olduğu bir kampüs. En az 10 dönümlük arazinin içerisinde yapılacak. Özel eğitim kampüsünü de ilk defa Samsun'a da kazandırmış olacağız. Bu da yaklaşık 100 milyonluk maliyetle inşallah Samsun'a bir özel eğitim kampüsünü, tüm özel eğitim öğrencilerimize ve velilerin hizmetine sunmuş olacağız" diye konuştu.

SAMSUN PİLOT İL OLACAK
Yeni eğitim yatırımlarında 9 tane ilkokul ve ortaokul yapacaklarını da dile getiren Bakan Özer, "Bu kapsamda mevcut yatırım planında olmayan bugün itibarıyla ilave ettiğimiz Atakum ilçesine 1 ilkokul, 2 ortaokul, İlkadım ilçesine 1 ilkokul, 2 ortaokul, Çarşamba ilçemize 1 ilkokul ve Canik ilçemize 1 ilkokul ve 1 ortaokulu kazandıracağız. Şu anda Samsun'un hızlı bir şekilde çözmesi gereken konu mevcut okulların güçlendirme kapsamında olan okulları 2022 yılında tamamlanması. Bu kapsamda da 500 milyonluk yeni yatırımı güçlendirmelerin 2022 yılında tamamlanması için Samsun'a tahsis etmiş bulunuyoruz. Yaz kamplarının olduğu spesifik alanlar da oluşturacağız. Bu Bakanlık olarak bizim uzun zamandır hayalimizdi. Bu hayalin pilot uygulamasını Samsun'dan bugün itibarıyla başlatmış oluyoruz" şeklinde konuştu.

CANİK'TE İLKOKULUN AÇILIŞINA KATILDI
Bakan Özer, toplantının ardından Canik ilçesinde bu yıl hizmet vermeye başlayan Cahit Zarifoğlu İlkokulu'nun açılışına katıldı.

ZİYARET TURU
Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr Mahmut Özer, Samsun ziyareti kapsamında AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan ve beraberindeki diğer protokol üyeleriyle birlikte Vali Doç. Dr. Zülkif Dağlı, AK Parti Samsun İl Başkanlığı ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir'i de ziyaret etti.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in ziyaretlerine Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı ve MHP İl Başkanı Abdullah Karapıçak eşlik etti.


samsunmilli eğitimmilli eğitim bakanımilli eğitim bakanı mahmut özermahmut özerözel eğitim kampüsüpilot ileğitim istişare toplantısısamsun valisiçiğdem karaaslanmustafa demirfuat köktaşak parti